Last news in Fakti

26 Декември, 2019 18:15 3 251 6

Huawei не е получавала 75 млрд. USD от Китай

  • huawei-
  • китай-
  • пари-
  • субсидия
Huawei не е получавала 75 млрд. USD от Китай - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Една от най-големите компании за смартфони в света – Huawei, отрича да е получила 75 млрд. USD от китайските власти. В съобщение до медиите компанията заявява, че не е получавала държавна подкрепа, която би ѝ дала възможност да поддържа по-конкуренти цени на пазара и по този начин да се превърне в един от най-големите производители на телекомуникационно оборудване в света.

Опровержението идва в резултат на материал на вестник The Wall Street Journal. В него се посочва, че за последното десетилетие, собствениците на Honor, са получили от китайските власти финансова поддръжка в размер на близо 75 млрд. USD под формата на евтини кредити от държавни банки, данъчни облекчения и други.

Благодарение на държавната финансова подкрепа Huawei е могла да продава смартфоните си на по-достъпна пазарна цена и така да стане лидер на телекомуникационния пазар и въвеждането на 5G мрежата в цял свят. Нещо повече, 2019-а беше трудна година за Huawei, тъй като САЩ я сложиха в черния списък и по този начин я лиши от правото да си сътрудничи с американски компании, а финансовият директор на компанията прекара цялата година под домашен арест. Независимо от това компанията успя да запази доминиращата си позиция на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселяк

    8 1 Отговор
    Веднага санкциЙ!
  • 2 Age

    27 4 Отговор
    И да е получил, какво толкова е станало,нещо лошо ли е извършил Китай, поощрявайки родното и Родината, вместо като нашите да продава и майка си за грош, дето му се вика?
    Напротив, нашите трябва да си вземат пример от Китай и да поощряват БЪЛГАРСКОТО, вместо да приватизира всичко, което за капак не е в ръцете на българи.
  • 3 Луд

    24 4 Отговор
    Тези американци са супер смешни с техните санкции.Ако открият извънземни и излезе ,че добиват енергия от безотчетен източник ще им ударят санкции и на тях и за това ,че не са се свързали 50 години по- рано със САЩ те да им продават съответната енергия.

    Коментиран от #4

  • 4 стоян

    3 20 Отговор

    До коментар #3 от "Луд":

    До 3 ком -Кое им е смешното =че те управляват света ли другарю -това смешно ли е =Путин и да иска да стане смешен като тях с налагане на санкции не може =защото Русия е бедна страна с ракети
  • 5 Behemoth

    16 0 Отговор
    Ам защо американското правителство купи Дженерали мотърс ...това не е ли същото...
  • 6 гост

    21 0 Отговор
    САЩ използваха сътрудничество на развойното звено на Хуавей и военните като предтекст, че компанията работила, за да следи клиентите си и да предава информацията на военните. Това е абсурдно на фона на техните компании, които са тясно свързани с военните, едно приложение не може да инсталираш, без да се съгласиш да те следят и да ти събират данните. Просто Хуавей са много силни и се опитаха да ги ограничат, не са по-различни от останалите компании. Все едно да кажеш, че Моторола са американски, а те са китайски, защо сте ги продали на Китай, да си ги бяха изкупили, а те продават на китайците, взимат китайските пари и след това им налагат санкции. Това е лицемерие. Няма нито едно доказано нарушение на Хуавей, предлагат. Наред с Шиоми предлагат достъпни и добри апарати, просто при тях не се плаща за марката и чрез икономия от мащаба могат да предложат по-ниски цени. Все едно да кажеш, че Тесла трябва да получат забрани понеже събират данни от колите и продават на ниска цена спрямо конкуренцията, получили са милиарди субсидии и др. Всеки долар от субсидиране е обвързан с нещо насреща: общината не взима данък от фирмата, но има условие да фирмата да назначи минимум 300 работника, чиито доходи се таксуват, тези хора плащат наеми, застраховки, осигуровки, пазаруват, генерират оборот в общината, всичко е свързано, инвестиция срещу инвестиция.