Last news in Fakti

24 Януари, 2020 09:39 3 601 5

Ще има ли още един собственик в Ideal Standard

  • идеал стандарт-
  • позиция-
  • акции

Ще има ли нов играч или смяна в собствеността на най-голямата компания за производство на санитарна керамика у нас? На 23 януари излезе информация, че Германската компания за санитарна керамика Villeroy & Boch може да купи дружеството Ideal Standart, което има и производство в България. Уточнява се, че разговорите са все още в начална фаза и няма взето решение на ниво Съвет на директорите и на Надзорен съвет, подчертават от семейната германска компания.

От Ideal Standart коментираха за ФАКТИ, че: "Ideal Standard е собственост на Anchorage Capital и CVC Credit Partners. Акционерите проучват всички потенциални възможности за осигуряване на стратегическото развитие на Ideal Standard, било като самостоятелен бизнес или в партньорство с други водещи играчи на пазара, особено като се има предвид успешното развитие на компанията и в контекста на продължаващата консолидация в санитарната индустрия".

През 2019 г. Ideal Standard годишната печалба на компанията е 730 млн. EUR. През изминалите 12 месеца тя успешно завърши своята тригодишна програма за трансформация. „Нарастването на печалбата с 20% спрямо 2018 г. се дължи най-вече на значителните инвестиции направени в нови производствени технологии, както и въвеждането на пазара на нови продукти, като например високо оценената дизайнерска гама Atelier Collections и иновативната система за вграждане ProSys“, уточняват от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    2 2 Отговор
    Добре
  • 2 Пише се Ideal Standart

    2 2 Отговор
    Но инглизки не говориме откъде да знаеме

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пише се Ideal Standart":

    Айде си погледнете логото на компанията и тогава говорете
    https://www.idealstandard.bg/bg/nachalo.html
  • 4 UMNIA

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пише се Ideal Standart":

    На света не е само английския. Има и други езици, като например немски
  • 5 волен сидеров

    5 0 Отговор
    идеал стандарт в момента имат Най Лошите си Управници-Мъж и Жена са -съсипват всичко градено 30 години -трябва да се махнат иначе фирмата и другите прикрепени фирмички към нея ще ФАЛИРАТ.Тотално безхаберие и нюх за производственно управление...