Last news in Fakti

28 Март, 2020 18:55 1 939 18

Бизнесът в Банско иска да влезе в компенсациите от държавата

  • банско-
  • бизнес-
  • мерки коронавирус

Общинският кризисен щаб е в постоянна връзка с производителите и обсъжда с тях проблемите и възможните варианти за решаването им

Общинският кризисен щаб предприе поредица от действия, за да подпомогне институционалното решаване на проблема с компенсирането на загубите на местния бизнес в гр. Банско.

Съгласно Заповед № РД-01-132/ 17.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, на територията на гр. Банско са въведени противоепидемични мерки за срок от 14 дни, през което време работят само хранителните магазини, аптеки, банкови офиси и бензиностанции.

Въведената карантина наложи спирането на работата на всички предприятия в града и постави пред тежко изпитание местния бизнес във всички сектори.

Общинският кризисен щаб е в постоянна връзка с производителите и обсъжда с тях проблемите и възможните варианти за решаването им, които да бъдат предложени на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Съгласно проекта на Постановление за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на заетостта на работниците и служителите при преустановяване на работа поради извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. са предвидени мерки за компенсиране на загубите на редица работодатели в сектори и икономически дейности.

Общинският кризисен щаб води разговори, консултации и кореспонденция с различни държавни институции, в които акцентира върху особения статут на град Банско в момента приемане на компенсаторни мерки, обхващащи всички предприятия от местния бизнес.

Всички заинтересовани ще бъдат информирани за приетите мерки за компенсиране на загубите.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    20 2 Отговор
    до сега стояха.. сега пропищяха за пари.
    НИЩО ДА НЕ ПОЛУЧАТ.
  • 2 гост

    16 2 Отговор
    ами един здрав уи от зад не щат ли ааа
  • 3 вашето мнение

    11 2 Отговор
    Банско е на герберастите, там ще лапнат големия пай. Сега само вдигат гюролтия за пред хората.
  • 4 Някой си

    20 1 Отговор
    И защо?
    Няма за бентли тази година ли?
    Правилното е да се компенсират слабите - работниците, защо трябва да се компенсира бизнеса, с тия цени като в Аспен трябват да имат некой лев на страна “бизнесмените“ там.........
  • 5 Да бе изчакаха да свърши сезона и

    25 2 Отговор
    тогава го карантинираха това помашко село а сега взеха да реват ще кажеш че са им затворили скапаните хотели преди Коледа
  • 6 12345

    18 2 Отговор
    Никакви пари за тези, криза до дупка з тази дупка банско
  • 7 JPower

    19 1 Отговор
    В Банско дали има и 10 производства, това са дърводелски фирми, животновъди и някакво жалко селско стопанство!! Всичко друго са хотели, ресторанти и магазини.. Ай кажете, кои реват и искат пари.... Щото за хотелиера и ресторантьора, изобщо не ми пука. В кръчмите и в хотелите всичките им продукти са вносни боклуци!!! С какво тия помагат на българската икономика??!!
  • 8 Бизнесмен

    17 1 Отговор
    Абе и Аз исках да вляза в бизнеса в Банско, но сори, било само за богопомазани!!! Е вече не искам, така че и от бизнеса в Банско да не хленчат, га плющяха кюфтетата не реваха!
  • 9 Бизнесът в Банско:

    10 0 Отговор
    Бизнесът в Банско -Иска да влезе !!! НЯМА да влезе !!!
  • 10 А за ОТДЕЛНИЯ човек ???

    8 1 Отговор
    ТРЯБВА да се помисли и за ОТДЕЛНИЯ човек !!! КОГА ???? Да се подпомогнат тези,които взимат минимални заплати и нямат никакви спестявания !!! КОГА !!!
  • 11 Ventura

    8 1 Отговор
    Какви пари сънувате бре хора! Цар Боко Ви каза, паре нема и нема от дека да се земат. А сега се хващайте за палците, натам си знаете.
  • 12 читател

    10 0 Отговор
    Мъчно ми е Банско,защото в днешното Банско,банскалии-малко.Когато се пишат статии за хотелския бизнес там,трябва да знайте,че големите инвеститори са все от други краища,а бе-перачи на пари.Някога Банско беше едно прекрасно Пиринско кътче,а днес е един бетонов Слънчев бряг.Не разбрахте ли,бе хора,Короната дойде,заради ламтежа за пари.
  • 13 Сезон 2020

    6 0 Отговор
    Най силния сезон на Банско! За каква компенсация?
  • 14 мушан

    4 0 Отговор
    Срамота е в такива тежки времена,хотелиери,ресторанти да мрънкат.Вероятно много хора ще посегнат на ,,белите пари'' за черни дни,каквито са сегашните,та и бизнеса да го направи,не вярвам да нямат.
  • 15 Аз не желая да плащам

    7 0 Отговор
    На механи и кръчми и хотели да лежат и да пърдят ...там да мрът не им щем ни гозбите ни ските ни пързалките
  • 16 кратун

    2 0 Отговор
    да си ядът от натрупаната сланина, като лапаха по 120 лв нощувки и куверти 200 лв хубу им ставаше, а тия дето неса ходили на планина от 20 години ко да кажем, пак от наще джобове помощ нали ????
  • 17 Хайде стига

    1 0 Отговор
    Какви пари , бе ? Що за наглост е това ? Разделяте се с с част от имотите , лимузините , джиповете , хотелите , дебелите банкови сметки и готово ! А вие искате други да гърбят и плащат данъци , а държавата да ви ги раздаде , за да запазите натрупаното ? Безумие на "бизнесмени" !
  • 18 Мнение

    1 0 Отговор
    Много грешен пподход е да се дават тези пари точно на хотелиерите. Първо не са най закъсалите хора в държавата. Второ техният бизнес най бързо ще се възтанови. Трето ако дадат на хотелиерите трябва по същата логика да дадат и на наемодателите ( букинг, аер би ен би). Но като знаем хотелите на кого са излиза че с този заем ще подпомагат себе си.