Last news in Fakti

15 Май, 2020 08:18 1 351 2

АИКБ настоява за по-широк обхват на мярката 60:40

  • мярка 60:40-
  • аикб-
  • васил велев

Позиция на бизнеса

АИКБ настоява за по-широк обхват на мярката 60:40 - 1
Снимка: БГНЕС

Бизнесът настоява за нова промяна на мярката 60:40, така че тя да има още по-широк обхват. Това е държавната подкрепа с най-голям бюджет към предприятията и същевременно с най-малко усвоени средства, коментира пред БНР председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

„С най-голям бюджет мярка – 1 млрд., всички други мерки заедно взети, които са безвъзмездна финансова помощ, са с по-малък размер.

От тази мярка 1 млрд. до момента са използвани 14 милиона, няма и 2 процента, на третия месец на кризата. В същото време безработните главоломно растат“, коментира председателят на АИКБ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанасова

    1 0 Отговор
    Гледайте да ме изтриете пак.И кои се възползваха от тази мярка.На Пампорово най богатата жена в България ,наш Борислава,да не споменавам на кого е приятелка и как е забогатяла.
  • 2 Очевидец

    1 0 Отговор
    До кога ще давате трибуна на бивши пламенни комсомолци и предани на комунистическите идеали членове на БКП!?