Last news in Fakti

18 Септември, 2012 14:00 1 566 0

Да се върне германската марка

  • германия-
  • ес-
  • евро-
  • германска марка-
  • криза

Допитване на международната организация Bertelsmann-Stiftung показва, че 65% от германците са на мнение, че финансовото им положение би се подобрило с връщането на германската марка като официална парична единица. 49% смятат, че в Европейския съюз би се живяло по-сигурно. Едва 21% обаче искат еврото да продължи да действа като официална валута. Обратна тенденция се наблюдава във Франция. Там 53% нямат нищо против единната валута да остане.

Германците искат еврото да си отиде, тъй в момента според тях държавата понася дълговото бреме на страни от ЕС, които са в трудно икономическо положение. Правителството приема решения без демократични инициативи и провеждането на референдуми. В съвременното понятие за интеграция гражданинът е представен само като потребител. Много от германците са недоволни от подобно отношение към тях, което намалява броя на привържениците на антикризисната икономическа политика на канцлера Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА