Last news in Fakti

9 Юли, 2020 15:09 4 065 2

Първият товарен Airbus A380 (ВИДЕО)

  • a380-
  • airbus-
  • преконфигуриране-
  • товар

Той беше показан от португалската Hi Fly

Португалската авиокомпания за чартърни полети Hi Fly показа първия в света товарен Airbus A380. Моделът на европейския авиопрозиводител е известен с факта, че е това е най-големият пътнически самолет.

В случая португалците са демонтирала значителна част от от пътническия салон на мегалайнера и са го приспособили за превозване на товари. Включвайки и багажния отсег товарът в машината може да бъде разпределен на три нива.

По-рано въпросната машина е била използвана от авиокомпанията Singapore Airlines, а сега принадлежи на лисабонската Hi Fly. Последната извършва чартърни полети по цял свят на базата на мокър лизинг. Броят на подобни полети е ограничен, поради пандемията с коронавируса, но поради същата причина се наблюдава силен ръст на превозите на леки товари, като тук влизат медицински консумативи.

На двете пътнически палуби са били премахнати креслата в салоните от икономична класа, за разлика от първа и бизнес, където са останали. Цялата задна част на горната палуба и 70% от основната палуба могат да бъдат превозвани за товари поставени не само на пода, но и на етажерките за съхранение на багаж. Основният обем на горните и основни палуби е 164.56 куб.м, от които 16.25 куб.м са етажерките.

Конфигурацията на товарните палуби в долната част на фюзелажа е без промяна. Там може да се поставят товари до 133.3 куб.м: 77.0 в предната част, 42.0 в задната и 14.3 по средата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдаващотдалеч

    0 0 Отговор
    Тоя самолет е построен за пътнически. Няма предназначен за товарен, с прозорци.
  • 2 Я. Петров

    0 0 Отговор
    Ако ще вози нашите депутати се води товар:)