Last news in Fakti

14 Декември, 2020 09:45 1 926 23

Икономическият министър: Само по мярката „60/40“ сме спасили 250 000 работни места

  • лъчезар борисов-
  • криза-
  • икономика-
  • министър на икономиката-
  • 60/40

Дали ще има разхлабване на мерките у нас ще стане ясно след четвъртък – 17 декември, когато здравният министър и всички останали министри ще представят анализите си, уточни Борисов

Икономическият министър: Само по мярката „60/40“ сме спасили 250 000 работни места - 1
Снимка: bTV

''Моловете бяха затворени не заради магазините в тях, а защото се използват като паркова среда за разходки''. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Дали ще има разхлабване на мерките у нас ще стане ясно след четвъртък – 17 декември, когато здравният министър и всички останали министри ще представят анализите си, уточни Борисов.

Според него мерките у нас са били навременни и решението е взето на база международен стандарт – 600 заболели на 100 000 души население. На други места в Европа стигнаха до този показател по-рано, допълни министърът.

Той ще се бори зимния сезон да го има и ресторантите към хотелите да работят, макар и само за кетъринг.

Българската икономика има пет фронта, в които се справя добре, един от тях е нивото на безработицата, обяви Борисов.

По думите му ръстът на безработицата в началото на декември е бил очакван като резултат от новите ограничителни мерки и въпреки това нивото ѝ е по-ниско от средното за ЕС.

Само по мярката „60/40“ сме спасили 250 000 работни места, отчете министърът на икономиката.

Борисов обяви още, че се очаква в сряда Министерският съвет да гласува проекта за създаването на държавни бензиностанции.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    21 1 Отговор
    Спасили сте вие... на деда ми...
  • 2 Хаха

    26 0 Отговор
    поредната манипулация и промивка на банановото обществото
  • 3 Последния Софиянец

    26 0 Отговор
    С новия локдаун оставихте 1 млн българи без работа.И не могат даже да се пишат в бюрото по труда втори път за една година.
  • 4 Мили Боже

    19 0 Отговор
    Да ви имам "спасителя" лъжлив !
  • 5 Дельо Хайдутин

    9 0 Отговор
    Айде и бензиностанциите одържавиха!Честит комунизъм.Бай Тошо не успя,ама сина му се справи.
  • 6 минчо

    17 0 Отговор
    ХА ХА СТИГА ГЛУПОСТИ.!!!!ВИЕ НАПРАВИХТЕ ТАКА ЧЕ В УМИРАЩА БЪЛГАРИЯ ДА ИМА БЕЗРАБОТИЦА
  • 7 Гост

    13 0 Отговор
    Лъжи, лъжи, лъжи!
  • 8 Олеле

    8 0 Отговор
    А колко гладни оставихте .
    Не ви се говори по въпроса.
  • 9 оли го френ

    8 0 Отговор
    Дебил та дрънка
  • 10 ДА го докаже!

    4 0 Отговор
    И аз съм ходил на Марс.
  • 11 Дуранкев

    3 1 Отговор
    Ceлcкoтo cтoпaнcтвo нe пeчeли пoвeчe oт coц ceл. cтoпaнcтвo. НРБ ceл. cтoп. 3,5 милиaрдa дoлaрa, a ceгa 2 милиaрдa дoлaрa cъc cубcидии 2 милиaрдa лeвa. Въoбщe cубcидиитe ca нeeфeктивни, прaвят нeeфeктивнoтo дa пoбeждaвa и дa ce нaлaгa. 2 милиaрдa лeвa cубcидиятa, мoжe дa нe e cубcидия, a дa e зaeм зa вceки мeрaклия зa фeрмa, 10 000 ceмeйни фeрми гoдишнo, 200 000 лeвa зa фeрмa. Фeрмaтa e гaрaнтът, a тoвa кoeтo върнe фeрмeрът - изплaщaщ зaeмът зa 40 гoдини, дa ce изпoлзвa зa търгoвия и прeрaбoткa - зaeми зa тaзи прoдукция. Кaтo 5% oт дoхoдитe cи фeрмeрът трябвa дa рaзвивa и търгoвиятa в cвoятa cи cфeрa, плacирaнeтo.
  • 12 Дуранкев

    4 2 Отговор
    бизнесът? Дa ce кoмпeнcирaт и никoгa пoвeчe 10% дaнък. Oт 2022 cтaвa 25%. Нe иcкaхтe държaвa, и ви нaмaлихa дaнъкът, ceгa иcкaтe. И бeшe грeшкa 60 нa 40, вceки нa бoрcaтa, a държaвaтa дa инвecтирa в нoви рaбoтни мecтa нeзaвиcими oт кoрoнaoгрaничeния. прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз. Всеки такъв фермер да има собствено фуражно производство ако гледа животни, и всички да имат павилион на пазар в градът, маркетите да предлагат тази продукция на отделен щанд и 2% от данъците им се опрощават, на който не иска 2% отгоре данък, еко-данък. На пенсионерите да се дават купони с 50% намаление да пазаряват тази продукция, и на майките. Според излишъкът на фермерите, да се увеличават и заплатите, който трябва да са 30-35% от БВП на зает - минимална заплата, социалната-минималната пенсия 35% от минималната заплата, социалната помощ за всеки без трудов договор да е 20% от минималната заплата. Всеки с трудов договор да има членство в местен синдикат, професионален, и в национален, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Сега БВП е 120 милиарда, делено на 2,5 милиона заети, е БВП на зает 48 000 лева, по 35% е 16 800 минимална заплата или 1400 лева месечно. Пенсията да е еднаква за всеки над 65 години, на база 10% от БВП, КТО ВНЕСЕНОТО В НОЙ ДА СЕ ИЗПЛ
  • 13 Дуранкев

    2 1 Отговор
    Всеки с трудов договор да има членство в местен синдикат, професионален, и в национален, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Сега БВП е 120 милиарда, делено на 2,5 милиона заети, е БВП на зает 48 000 лева, по 35% е 16 800 минимална заплата или 1400 лева месечно. Пенсията да е еднаква за всеки над 65 години, на база 10% от БВП, КТО ВНЕСЕНОТО В НОЙ ДА СЕ ИЗПЛАЩА СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕ НА НЕГО ИЛИ БЛИЗКИТЕ, 1--15 ГОДИНИ, за това още 2-4% от БВП. Пенсиите трябва да са 50% от харчовете. Който няма достатъчен доход, да взима и социална помощ. Тоест минимална пенсия, по сегашен БВП ще е 490 лева. Социална помощ ще е 280 лева, като имат право да работят, докато я получават до първа заплата на договор. Ако изкарва над 80% от минималната заплата, за повече от два месеца, да прави фирма. И ако е фермер, да му се дава 4 месеца, до доход от фермата.
  • 14 адам смит

    1 1 Отговор
    Стабилна държава, регулация и администрация на всяко ниво, съдебна система и полиция, 90% от добавената стойност да е в ръцете на потребителите - малкият производител, банки връщащи печалбата спестеното, чрез заем за потребителите и инвеститорите, толкова растеж колкото остава е спестеното. Пари, транспорт, търговия, море, риболов,
  • 15 red army

    1 1 Отговор
    Филип Аги. Agee: През годините научих, че ЦРУ и правителството като цяло не представляват интереса на хората на САЩ. Основната функция - и това е ясно в нашите политики в Латинска Америка, в онези политики, които аз помогнах да провеждам в продължение на две две години - е да помагаме, да представяме този клас американци, които печелят в Латинска Америка. Основната задача на ЦРУ в Латинска Америка по време на мандата ми (и оттогава насам нищо не се е променило) беше да поставя рамка, затвор, дискредитиране или обезсмисляне по всякакъв начин на разположение на всеки, на всеки - независимо дали националист, комунист или либерал - който постави под въпрос правото на Америка да притежава природните ресурси на Латинска Америка. А тези, които притежаваха тези природни богатства - Рокфелер, Гугенхаймс, Хана и др. - не бяхте вие ​​и аз, хората, а богатите. Щастлив съм, че съм наречен предател на тази класа и ще бъда много горд, ако моята книга помогне да се повиши съзнанието на американския народ, че правителството на САЩ и тайната му политическа партия служат само на интересите на едно мъничко, свръхбогато малцинство.
  • 16 Дуранкев

    3 2 Отговор
    Ник Хaнуeр: Бизнecът и бoгaтитe нe cъздaвaт рaбoтни мecтa. Рaбoтнитe мecтa ce cъздaвaт чрeз oбрaтнa връзкa мeжду клиeнтитe и бизнeca, кoятo ce зaдeйcтвa oт пoтрeбитeлитe, увeличaвaщи тяхнoтo търceнe. Пo тoзи нaчин тoй прeдлoжи нeoбхoдимocттa oт пo-виcoки cрeдни дoхoди зa рaбoтницитe, a нe дaнъчни oблeкчeния зa бoгaтитe: Aкo пo-ниcкитe cтaвки нa дaнъкa върху дoхoдитe зa зaмoжнитe нaиcтинa рaбoтeхa, щяхмe дa ce дaвим в рaбoтни мecтa и въпрeки тoвa бeзрaбoтицaтa и нeпълнa зaeтocт ca нa рeкoрднo виcoки нивa.
  • 17 Дуранкев

    1 1 Отговор
    Трябва всеки на трудов договор да им профсъюз задължително, и да получава вестник работническо право. Без трудов договор да получава социална помощ или да има фирма - самонаетият. При безработица под 5% да се увеличава минималната заплата, от 30% от БВП на зает до 35%. Ако безработицата расте над 5%, да се намаля с един час работният ден. (Аржентина има БВП на човек 9887 щ.д. България има БВП на човек 9826 $, а тяхната минимална заплата е 538 USD, което е 868,83 Български лев) Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество"

    Коментиран от #19

  • 18 СЕРИОЗНО

    1 1 Отговор
    българия има най лошо образования още от преди 100г, и комунистите нищо не направиха. Уволнение на всички учители и доктори, медици, професори, и внос от чужбина на кадри, преподаватели.. Според образованието, е силата на олигархията и демокрация, народът и икономиката. Медицината и административната сила. (Сега работниците с ниските заплати издържат държавата, 60% от заплатите отиват за държава. А между другото е справедливо, един човек с 200 лева имущество, да издържа държавата, която е сигурност и гарант на собствеността, най-сигурната застраховка, с 10 милиона пъти по-малко пари, от един с имущество 2 милиарда лева. Или да се върнем към градове държави, тоест крепост и около нея пасища и ниви, а хората, добитъкът им, реколтата им, да се крият на сигурно в крепостта. Образованието и здравеопазването са сигурност. Сега не само работниците са зле като образовани и здраве, но армията и полицията страда от неуки и болни кандидати за местата които да попълнят. ПРОСТА И БОЛНА АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ. Инфарструктурата и администрацията пък са сърцето и гръбнакът на държавата. Без държава няма собственост. Собствеността е държавен продукт. В джунглата няма собственици, закони, само жертви и временни победители.)
  • 19 ГУМЕН КРАДЕВ

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Дуранкев":

    И министъра и ти сте 60/40 - главите ви са 60 процента празни , останалото е бял прах изшмъркан !

    Коментиран от #21

  • 20 ТРОПЧО

    1 0 Отговор
    САМО ЛЪЖИ ПИЩО ПОДОБПО
  • 21 ТРОПЧО

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    САМО НА ТЕХНИ ХОРА ДАРАТ ДРУФИТЕ ФИ ВЪРХЯТ ИСКАТ ИМ ОЩЕ ДОКУМЕНТИ И ОЩЕ ДРУГИ ГЛУПОСТИ АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ТЯХ ВЯРВАМ ЧЕ ТАКИВА СА СХОТИЦИ ХИЛЯДИ ТОВА НЕ Е ДЪРЖАМА ТОВА Е БАЩИНИЯ ФЕРБАДЖИИСКА НЕ МОЖЕ ТОВА ДА ПРОДЪЛЖАВА ПОВЕЧЕ
  • 22 chi

    1 0 Отговор
    А колко уморихте?
  • 23 миро

    1 0 Отговор
    само глупости от управляващите и то винаги.