Last news in Fakti

10 Януари, 2021 20:56 2 784 21

Николова: Съчетанието от различни форми на туризъм е предпочитано този сезон

  • марияна николова-
  • сапарева баня-
  • туризъм

Тя заяви това по време на посещението си в Сапарева баня

„Сапарева баня има възможността и подходящите ресурси, за да предлага разнообразни форми на туризъм през цялата година”. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещението си в града. Според нея комбинацията от различни форми на туризъм е предпочитано през този сезон, отбеляза "Нова телевизия".

Николова посети началната станция на лифт "Рилски езера". По думите ѝ съчетанието между планински и СПА туризъм допринася не само за развитието на сектора, но и за здравето на хората, което е на първо място в тези тежки времена.

Кметът на града Калин Гелев благодари на министъра за усърдието, което полага за развитието на сектора у нас и допълни, че всички работещи места за настаняване в общината спазват противоепидемичните мерки, така че да се гарантират здравето и сигурността на всички посетители на Сапарева баня.

По време на посещението в общината министър Николова и кметът на града инспектираха на случаен принцип хотел в Сапарева баня, за да видят дали се спазват мерките за безопасност.

Според управата на мястото за настаняване в момента 36% - 40% от капацитета на хотела е запълнен, като се надяват в следващите месеци ситуацията да се подобри и туристите да се увеличат. Почти всички къщи за гости са заети на 100%, казаха от местната управа.

Вицепремиерът подробно провери дали се спазва дистанцията в ресторанта, както и СПА центъра към хотела, където дезинфекцията се извърша на всеки 30 минути.

Марияна Николова присъства и на неделната литургия в храм "Св. 40 мъченици" в Сапарева баня. В днешния ден, в който църквата почита Свети Евстатий Чудотворец, литургията бе отслужена от отец Димитър. Той благослови всички присъстващи в храма, както и всички жители и гости на града, като им пожела здраве и благоденствие.

По време на литургията министър Николова бе придружена от кмета на община Сапарева баня г-н Калин Гелев.

Вицепремиерът коментира, че религиозният туризъм е от голямо значение за развитието на България като туристическа дестинация за четири сезона. Тя също отправи пожелание към жителите и гостите на града за успешна година, изпълнена с много здраве.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    11 1 Отговор
    Ела в Симитли да направим тройка с кмета.
  • 3 Тая за туризъм говори не разбрала

    16 0 Отговор
    Ама туризма си замина ведно с доходите на гражданите. Министерства за парлама да може Тиквата да краде.

    Коментиран от #19

  • 4 Миризлив пор

    15 0 Отговор
    Не знам във кой свят живеят тези хора НО като ползвател мога за Сапарева баня да кажа само едно - спрямо миналата година цените са с 30 процента нагоре. Във същото време сме в една малка криза във която много хора са изгубили голяма част от доходите си а чужденци няма как да дойдат заради короната. С какъв акъл мислят че някой ще се върже, че да си даде парите не знам, язък за хубавата вода и хубавия въздух.

    Коментиран от #7

  • 5 Хотелите

    11 0 Отговор
    Ще станат овчарници за мляко..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    6 11 Отговор

    До коментар #4 от "Миризлив пор":

    Като няма оборот се вдигат цените.Нормално.Иначе как ще оцелеят.Знаеш ли как се издържа хотел.Аз знам какво е

    Коментиран от #12, #16, #17, #20

  • 8 Сатъра на Хана

    14 0 Отговор
    Николова погрижи се за Рапона ,
    откакто снимаха Чекмеджето не смее да си покани компаньонка
    и от хормоналния дисбаланс го избива на цъкане с Джипката :))
  • 9 58739

    15 0 Отговор
    Валерката с релсата не взе ли със себе си Николова по една баня да бяхте взели, на възраст сте, да стегнете гърбове пък знае ли човек може и някоя палавост да сътворите! Николова под твоето вещо и мъдро ръководство туризма в България е на път да изчезне! Николова надмина Ангелкова по простотия, а за грозотия да не говорим! Мислех че 2021 г. ще ни донесе нещо по добро но не би отново всеки ден откачени ГРОБАРИ, като Боко Тиквата или ОП - отвратителни патриоти като Николова, ОСТАВКА да те няма некадърно и просто същество!
  • 10 Петьо Петров

    12 0 Отговор
    Министър Николова много ме изненада с едни нейни предишни изяви,как ходела да прави проверки като "таен клиент" в ресторантите на хотелите,с маска и качулка. Ама все още се чудя,Как го е правила без самата тя да нарушава правилата! Нали ресторантите са само за гости на хотела,а тя не е такава,как е влизала"под прикритие? Или се е регистрирала като клиент на хотела и тогава е инспектирала? Ами на рецепцията не са ли и искали лична карта,или тя като Мата Хари е влизала инкогнито в хотела. Както и да го погледнеш е в разрез със закона. Но,уви,власт,наглост и безочие!

    Коментиран от #11

  • 11 Петьо Петров

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Петьо Петров":

    Ходела=ходила*
  • 12 Миризлив пор

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Миризливеца е обслужвал и хотели и ресторанти доволно много време, да кажем повече от 20 години и поназнайва нещата. Кога са ти притиснати редовните клиентите и ги разгониш те намират къде да отидат и отиват, за напред ще ходят там. На случайно придошли трябва да харчиш за реклама, поемане на рискове и непълен график. Към момента има къде да се накисна на миналогодишни цени, за напред там, котвата... Да събира пари от някой друг, както и общината по 5 кинти за паркинг.
  • 13 А х ти

    10 0 Отговор
    Държаата на която ти си министър, горко ни, нито акъл, нито ценз, нито изказ, нито визия, пошло и трагикомедично. ...се ено нвкоя ш а нтонерка си... Като мъж никога небихти обърнал внимание, поскоро жалка жена, ако бях по млад бих се махнал от тази земяя в която Ти си министър
  • 14 Путекаояма

    6 1 Отговор
    Аз съм влюбен у Деса Дуловската !!!
  • 15 Йозеф

    4 0 Отговор
    В Сапарева баня цените са неадекватни спрямо условията и предлаганите услуги и обслужване. В района на Гоце Делчев нещата са ок, обапе без ресторанти почивката се обезсмисля. Липсата на стратегия и качествен мениджмънт убива бързо и сигурно БГ туризма. С бетономорския туризъм е свършено, ще минат 5-6 години до като посещенията стигнат 70-80% от нивата преди КоВид кризата.
  • 16 А като

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    има пак се вдигат ,нали Софи? Май не случайно настъпихте мотиката вие , ами от алчност!
  • 17 Цената

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    е функция на търсенето и предлагането. Който се инати и не желае да си научи урока по пазарна икономика по лесния начин , си го научава по трудния. Пазарът не допуска изключения. Белив ми , знам от опит.

    Коментиран от #21

  • 18 Мисирка

    1 0 Отговор
    Става...ама за други работи
  • 19 Щото

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тая за туризъм говори не разбрала":

    ски туризма го оправихме , ски курортите "пращят от българи" , няма места направо-)) Че да стегнем малко и другите места..
  • 20 Инж. Ганев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Да ви пера у меринджейте измислени!
  • 21 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Цената":

    В БГ никога не е имало пазарна икономика,а мутренска картелнаикономика,която замени плановата. Има ли бранш,където да е допусната пазарната икономика? Мафията знае как да разрешава и да се разправи с фирми и лица,нарушаващи картела!