Last news in Fakti

10 Май, 2021 15:18 2 290 9

Ръст на производството, строителството и търговията през март

  • строителство-
  • мерки-
  • нси

Статистика от НСИ

Ръст на производството, строителството и търговията през март - 1
Снимка: БГНЕС

По предварителни данни на НСИ през март 2021 г. сезонно изгладеният индекс на промишленото производство се увеличава с 3.8% в сравнение с февруари 2021 година.

През март 2021 г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство нараства с 6.4% спрямо съответния месец на 2020 година.

По-значителен ръст в преработващата промишленост спрямо съответния месец на предходната година е регистриран при: производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 47.0%, производството, некласифицирано другаде - с 37.3%, производството на мебели - с 32.0%, производството на превозни средства, без автомобили - с 30.4%, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 24.2%. Спад е отчетен при: производството на напитки - с 36.3%, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - със 17.3%, производството на химични продукти - с 8.9%, производството на тютюневи изделия - с 6.5%.

На годишна база нарастване на промишленото производство, изчислено от календарно изгладените данни, е отчетено в преработващата промишленост - с 8.2%, и в добивната промишленост - с 5.5%, а понижение се наблюдава при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Че кой строи през зимата!?
  • 2 Гост

    1 3 Отговор
    Се си тука шоп,кога работиш

    Коментиран от #7

  • 3 доган

    3 0 Отговор
    Браво...хубава шега, добре измислено, но какво да чакащ от мисирки!
  • 4 Не може да бъде

    1 5 Отговор
    Ама как ръст бе, нали Борисов е унищожил всичко, нали затова сега ОФ го сваля! Ама проверявайте си инфото другари иначе как ще разгромим тиквата😂😂😂😂😂

    Коментиран от #6

  • 5 dfu

    3 0 Отговор
    А спрямо 2019 как е сега?
  • 6 доган

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не може да бъде":

    Хранилките на ГЕРБ се активират, хапването свършва!
  • 7 Последния Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Аз съм началник ресторантьор.
  • 8 Пешо

    2 0 Отговор
    Ти да видиш,какви кампютери правим.
  • 9 Иван

    2 0 Отговор
    Туризма дава около 12% от БВП, без да се смятат съпътващите производства към него, а той не работи 1 година значи бюджета не излиза. В строителството и производството няма един клиент, който да каже, че нещо върви. Тези от всякъде са изключели в НСИ.