Last news in Fakti

9 Февруари, 2013 14:57 2 039 6

Преди май ще е ясно за минималната работна заплата

  • заплата-
  • мрз-
  • симеон дянков

В края на април ще стане ясно с колко ще бъде увеличена минималната работна заплата, съобщи снощи в Кърджали министърът на финансите Симеон Дянков. Според него има възможност тя бъде повишена над сегашното ниво от 310 лева, предаде БНР.

Изявлението на министъра дойде след като стана ясно, че в правителството се обсъжда въвеждане на формула за изчисление на минималното възнаграждение според инфлацията и други критерии. Социалното и финансовото министерство са склонни минималната заплата да е до 55% от средната за страната. Според последните данни на статистиката това са до 414 лева месечно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tati

    1 0 Отговор
    Зависи как напечатаните пари ще влязат в икономиката, а също и дали последната ще остане нереформирана. Ако нещата останат както досега наистина има опасност само да се увеличат сметките на първия по богатство процент хора. То всъщност проблема е точно заради сегашната организация на икономиката - пари и досега се печатаха (откакто няма златен стандарт), но поради социално неефективната икономика те се концентрираха в много малко хора.
    Пари във Б-я има много и за сега не е нужно да се печатат още . Но парите не се разпределят правилно между хората и от там вече страда покупателната способност и икономиката .Задържането на много пари на едно място и във ограничен брой /кръг/ хора не е здравословно за самите пари- хора и икономиката. Но лакомията по света е в големи %-ти и затова човечеството има големи проблеми. Едно от лекарствата за обуздаването на тази лакомия за пари е комунистическата идея за по балансирано разпределение на благините /пари/ по света. Но докато не си измисли и наложи нова по балансирана форма на управление на парите и държавите по света -проблема ще се се задълбочава.
    И затова и аз мисля, че трябва да има таван на личното богатство. Може (и трябва) да е доста висок този таван, но такъв трябва да има. В смисъл обаче на богатство измерено като пари в КЕШ. Т.е. трябва да има таван на парите, които могат да бъдат държани в кешови активи. Ако са инвестирани (но за сметка и риск на собственика им), то парите биха се върнали в икономиката и ...
  • 2 СССР

    1 0 Отговор
    даа друго си едни да си печатат парички а други да бачкат за тях като пчелички
  • 3 Полиция

    1 0 Отговор
    Абе истина е че при ГЕРБ се дигна повече зъплатата за 4 години отколкото при БСП за 24 години така че пред фактите всички трябва да мълчат и после ми говорете как БСП е социалистическа партия за народа пълна измислица да гласуват пенсионери!!!
  • 4 рсон

    1 0 Отговор
    този хич не ми изглежда вменяем. а като чуя, какво говори- вече съм сигурен.
  • 5 асо

    0 0 Отговор
    от как са грип на влас кои имаше някакви спестявания всичко замина по дяволите.каквото беше останало ,фабрики,заводи герб ги затвориха,полицая ли си грип ли си,сигорно крадеш здраво покраи тази тъпа но крадлива партия.
  • 6 живота

    0 0 Отговор
    Полицай,полицай.Чисто и просто къпан полицай.