12 Февруари, 2013 09:44 1 543 5

Костов: Печалбата на дружествата да покрива таксите в сметките за ток

  • ерп-
  • иван костов

ЕРП-тата не трябва да натоварват потребителите на електроенергия с такси за поддръжка на мрежата и за покриване на кражбите. Тези пари следва да са за сметка на печалбите на дружествата. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия лидерът на ДСБ Иван Костов.

„Докато ние плащаме въпросните такси, компаниите не са заинтересовани да инвестират”, каза още синият депутат.

Той бе категоричен, че ЕРП-тата са започнали да злоупотребяват, тъй като не усещат възпиращата сила на държавата.

Според Костов е технически възможно няколко електроразпределителни дружества да оперират в един и същи район.

„Когато има конкуренция и европейски правила, тогава не може да не действа пазара, а той е този, който намалява цената и повишава качеството на предлаганите услуги”, каза още Костов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станимир Христов

    1 0 Отговор
    Ами прав е човека...
  • 2 ИВАЙЛО

    1 0 Отговор
    ЗА ЗАТВОРА А РОДАТА ИЗСЕЛЕНА В СЕЛО БЕЗ ТОК
  • 3 МИРО ВРАЦА

    1 0 Отговор
    А Костов от колко години е в тоя парламент, нима не знаеше какво се прави, нали е икономист, НЕ СИ ЛИ ПОГЛЕЖДА СМЕТКАТА ЗА ТОКА . Чак сега ли всички забелязаха и се изненадаха от тея допълнителни такси. Нали Вие господа управляващи позволихте това, сега сте изненадани. 100 кожи свалихте от гърба на хората. ТО НЕ БЕШЕ ЧЕЗ, ТОПЛОФИКАЦИЯ, М ТЕЛ, ЦИГАНИ И Т.Н. Паразитите станаха повече от плащачите. Помислете малко и за хората, работа няма. Който работи му бавят заплати, вече няма от къде.
  • 4 Любо

    1 0 Отговор
    „Когато има конкуренция и европейски правила, тогава не може да не действа пазара, а той е този, който намалява цената и повишава качеството на предлаганите услуги”, каза още Костов. Този човек си мисли , че живее в Щатите и техните правила ще важат и тук. Каква конкуренция може да има тука АЛОО. В тая малка държава и при тоя малък пазар. Тука всички се договарят за цените. Демек под определена цена да не продават, по- скъпо може, но не и по- евтино. Работодателите пък по браншове се договориха по между си за заплатите на работниците. Там пък определиха максимална заплата за бранша по нагоре не може. И натиск на цените на горе , натиск на заплатите на долу. Без контрол от държавата. Чакаха пазара да регулира тези неща в тая малка държавица. Съсипаха милиони човешки животи.
  • 5 Борислав Боздев

    1 0 Отговор
    Искам да хвърля светлина и върху още един аспект от начините да бъде "ЛЕГАЛНО" РЕКЕТИРАН и бизнеса : Тези които бяха принудени да финансират изграждането на свой трафопост , освен че правят чужда инвестиция за своя сметка , биват принуждавани да плащат около 25% от сметките си в графа "ПРЕНОС МРЕЖА НИСКО НАПРЕЖЕНИЕ" , която мрежа е собственост на абоната и до електромера дължината и е не повече от 5 м. (пет метра) .
    Не стига че са изградили съоръженията , а на всичкото отгоре и плащат една сериозна сума на друг , че през собствената им инсталация се пренася ток за самите тях . Това ако не е РЕКЕТ , узаконен от държавата - здраве му кажи .