Last news in Fakti

16 Февруари, 2013 13:37 18 941 44

Юлиана Иванова: Нови цени на ток ще предложа в сряда на Министерски съвет

  • юлиана иванова-
  • нови цени-
  • ток-
  • министерски съвет
Юлиана Иванова: Нови цени на ток ще предложа в сряда на Министерски съвет - 1
Снимка: БГНЕС

Нови цени на ток ще предложа в сряда на Министерски съвет. Това заяви Юлиана Иванова, новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/, в интервю за Радио.

   Юлиана Иванова заяви, че ще работи честно и почтено, като проблемите са много, но могат да се анализират и  да се постави стратегия за решаването им. Основното и най – важно нещо според нея е да се преразгледа начина на ценообразуването и да се види какво може да се направи, за да се успокоят хората, че поне в следващите няколко месеца няма да имат по – високи сметки за ток. Председателят на ДКЕВР се ангажира следващата сряда на заседанието на Министерски съвет да предложи нова система за ценообразуване. Ако се види, че досега са взимани някакви грешни решения относно ценообразуването, тя е готова да смени ръководството на комисията. Досега обаче Юлина Иванова не е имала възможност да се запознае с европейските практики в тази дейност. Освен това комисията е разпоредила проверки в трите електроразпределителни дружества и в Топлофикация София АД, като резултати ще има още следващата седмица. Според Юлина Иванова важна част от стратегията й е да влезе в пряк диалог с организаторите на гражданските протести, чрез създаването на граждански комитет към комисията.

За нарушенията на електроразпределителните дружества при провеждането на обществени поръчки.

   В момента се извършват  проверки във всички дружества и ако бъдат установени нарушения, те ще си понесат последствията. Едно от най – важните неща, които трябва да се променят, е да се контролира от държавните органи целесъобразността на извършените от дружествата инвестиции. Освен това ще бъдат променени и общите условия на дружествата, така че наистина да бъде подобрено качеството на услугата. Относно говоренето на част от опозицията за одържавяване на дружествата, Юлиана Иванова коментира, че засега единственото, което комисията може да предприеме е отнемане на лиценза, но за това в момента не може да се говори.

По случая със шофьора на Пашата, който работи в ДКЕВР

   Юлиана Иванова заяви, че вчера е прочела в медиите за този случай и смята в понеделник да провери. Според нея той със сигурност не е в ръководството, но по принцип не вижда проблем, ако въпросният човек си изпълнява задълженията.

Скандалът около незаконната продажба от фирмата й на цигари онлайн

    Юлиана Иванова изрази съжалението си за този случай, и продължи, че раздухването на скандала действа негативно върху самочувствието и решимостта й и иска да изчисти името си и да продължи напред, за да може да работи на експертно ниво. Председателят на ДКЕВР категорично отрече твърдението, че продаваните от нея цигари са контрабандно внесени в страната и добави, че фирмата й дори няма складове за цигари, а ги купува от магазини и ги продава на клиентите си за тяхно удобство, без собствена печалба от тази дейност. Досега тя не е разговаряла с премиера по този въпрос. Когато санкцията срещу нея бъде обявена, това ще бъде съобщено на българската общественост, коментира Юлиана Иванова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 $$$

    1 0 Отговор
    Предполагам, ще са същите самоче валутата ще е ЕВРО! Типично за България!
  • 2 ТЮЛЕНА

    1 0 Отговор
    ...АМИ ОБЩИ ПРИКАЗКИ..!!!ДРЪН ДРЪН..ПЕТ ЛЕВА..ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ..! ХОРАТА УМИРАТ,ИЗНЕМОГВАТ...!А ПО ГОРЕ НАПИСАНО МЯУ МЯУ..!ОСТАВКА НА КАБИНЕТА!!! ВЪН...!!! ЕНЕРГОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА:-ВЪН!!
  • 3 Гаргамел

    1 0 Отговор
    От всичките и приказки едно е ясно:Продавала е цигари он лайн в разрез със закона,а патронът и Борисов "не знаел".
  • 4 bbb

    1 0 Отговор
    г-жо Иванова,ако обичате несе правете на дева Мария.Всеки един търговец много добре знае че за да продава цигари трябва да има съответните разрешителни които са ясно написани в закона за търговия с акцизни стоки.Във вашия случай все едно аз наем няйкой кото продава цигари кадето му падне и когато ме хванат се правя кото ВАС ЧЕ някой ме заблудил.МОЛЯ ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСИЗИРА
  • 5 Бай хой

    1 0 Отговор
    Поредната престъпна калинка на император тиквоний.
  • 6 ЕНЕРГОТО

    1 0 Отговор
    Мила ми шефке ..Дори да намалите с 5 или 10 % един киловат час нищо няма да направите ХОРАТА негодуват в друго , че много се менти със цялостната сметка ДЕМЕК ако ми намалите с 10 лв сметката на фона на 200 - 300лв начисление отгоре файда иок
  • 7 Батиста

    1 0 Отговор
    Където бръкне ГЕРБ-все тиня вади.Тиня и гнилоч.
  • 8 Дядо Йоцо

    1 0 Отговор
    Поредната неграмотница ша ни оправи.Тя дето себе си не може да оправи.
  • 9 aha

    1 0 Отговор
    Закривайте ги тия компании и намалявайте цената двойна!

    Коментиран от #19

  • 10 aha

    1 0 Отговор
    *двойно
  • 11 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    ЕРП-ТАТА ВЪН ! УДЪРЖАВЯВАНЕ НА ЕНЕРГО ВиК ТОПЛОФИКАЦИЯ ! СТИГА СМЕ ПЪЛНИЛИ ГУШИТЕ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ . НАРОДА НИ ИМА ПРАВО НА ДОСТОЕН ЖИВОТ И НОРМАЛНИ ДОХОДИ А НЕ УНИЖЕНИЕТО ДО КОЕТО НЕГРАМОТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАЧЕЛО С ДЯНКОВ ДОКАРА ХОРАТА . ГЕРБ СЕ НА.РАХА ЯКО . НИЩО НЕ СТАВА И ОТ ТИЯ ПОПЛЮВКОВЦИ . САМО СОПАТА ТРЯБВА ДА ИГРАЕ ПО ГЛАВИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ И ТОГАВА ЩЕ ЖИВЕЕШ ПО ЕВРОПЕЙСКИ БЪЛГАРИНО ...
  • 12 Ужасен

    0 0 Отговор
    Милата, защо ще носиш цените в МС? Никога ли не си чувала, че като регулаторна комисия трябва да вземате решенията самостоятелно, калинка малинка?
  • 13 интелигент

    1 0 Отговор
    нека да кажат колко е цената на един киловат ел. енергия ,при едни е 25стотинки при други 21 при трети 18 няма единна цена на ел енергията има само цена по компоненти. това е основния проблем иначе киловатите са точни там грешка няма . проблема е колко струва един киловат енергия. това никой не иска да каже.
  • 14 диан

    1 0 Отговор
    какво значение има цената на тока?
    сега е 40% ток и 60 % такси
    нови и по 1 стотинка да стане
    сметката ще е 1% ток и 99% такси и какво?
    НЕ ИСКАМЕ НОВИ ЦЕНИ А ДА НЯМА ТАКСИ
  • 15 wulkan

    1 0 Отговор
    абсолютно. да премахнат тези безсмислени такси. такси за какво.

    Коментиран от #21

  • 16 нацист

    0 0 Отговор
    все едно да пуснем вълка в кошарата и да искаме да пази агнетата,герб вадили тиня ами те самите са тиня псотоянните нападки я разубеждавали хаха аман от мутреси и мутрагени в това правителство и управляващи то не бяха калинки ,то не беше буда сигурно тая ще е шива,само божества ей духовник до духовника в това управление!!!!!!!!
  • 17 Българин

    1 0 Отговор
    А до сега къде бяхте???
    Защо не се намесихте, а гледахте как тези кръвопийци смучат народната кръв?
  • 18 бои

    1 0 Отговор
    Какви уволнения, какви смени на комисии, директно в затвора трябва да бъдат вкарвани такива хора. Пича окрал милиони, уволняват го, идва следващия и той краде милиони, защото кое е най-лошото, което може да му се случи??
  • 19 UK man

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "aha":

    Приятел, ако продаваш нещо за 0.5 лв, как ще го намалиш "двойно" и колко ще струва след намалението?
  • 20 палач

    0 0 Отговор
    Не зная за другите,но този Дянков ако ми падне ще го беся на първото дърво.
  • 21 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "wulkan":

    15 лева ток,сметка 36 лв.алооо ЧЕЗ- какво вложихте за да печелите повече от АЕЦ???Такса невъзстановими загуби????????????? защо хората да ви плащат загубите???То за вас остана само печалбата от готовите изградени далекопроводи,дано да ви удари високо напрежение,и вас и управляващите ни
  • 22 feniks

    1 0 Отговор
    поне в следващите няколко месеца няма да имат по – високи сметки за ток. BRAVO...PAK 6TE GI IZLAJEM...AMA MNOGO E IZTARKANO TOVA...A POSLE PAK ^TE IM GO NAHLUZIM PO-GOLYAM.BRAVO.
  • 23 поднож

    0 0 Отговор
    Юлиана,Боико те ползва като жертвено агне.Дните са ти преброени,не се ли усещаш.Бягаи бирзо и си продави папиросите.
  • 24 killl

    0 0 Отговор
    Е добре де дружествата щели да си понесат санкцията.Предполагам някаква символична глобичка колкото да кажат ето глобихме ги.Ами къде е компенсацията на народа за надписанитесметки някой ще им върне ли парите?Със сигурност НЕ.За това пълно гражданско неподчинение както в Гърция
  • 25 шматка

    0 0 Отговор
    предлагам никой да не плаща сметки докато не се вземат в ръце да видим дали могат изключи цяла България-и кво ще си правят тока-в буркани то и сега няма на кой да го продадат....
  • 26 глупака

    0 0 Отговор
    Браво БЪЛГАРИ!!! Това правителство во главе с Бойко и Цецо-ДОЛУ!!! Няма незаменими циркаджий! Докога ще търпим лумпени да ни управляват!?!
  • 27 дядо йоцо

    0 0 Отговор
    Бойко-о-о-о-о, Цецо-о-о-о,баювата-ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА! И Вие ще паднете скоро,дядовата! А как боли-и-и-и! О-о-о--о-о-х,че ще боли!!!
  • 28 EMSKI

    0 0 Отговор
    Ха....май вече е уволнена..тия далаверки с цигарки....И защо точно с цигари ,а не с спално белъо да речем ,? Знае къде е печалбата(незаконната)
  • 29 фйя8

    0 0 Отговор
    ДА ИЗМЕТЕМ БОКЛУКА!!! Като не мислят за нас-БЕЗ ТЯХ!!! Те зависят от нас дали да са ВЪВ властта или не. А те мислят,че ние зависим от филанкишийте,които сме избрали,т.е.властта.МЕТИ БОКЛУКА БЪЛГАРИНО!!! ТЕ ЗАВИСЯТ ОТ НАС,НЕ НИЕ ОТ ТЯХ.ДА ИЗМЕТЕМ БОКЛУКА!!! Стига са ни тъп кали!!!
  • 30 ц яб ж

    0 0 Отговор
    Защо ви е весело,че г-жа Юлияна Иванова беше използвана както и всички,които се докоснат до БОГА.Принципа е -не те познавам и съм добре.Влизам в контакт с теб и ИЗГАРЯМ.Който е влязъл в контакт с Бойко е изгорял.Най добре е човек изобщо да не го познава.
  • 31 щастливия люк

    0 0 Отговор
    Стига сте се правилли на умни глупаци. Вие се правите на умни за нещо,което не разбирате.А това,което зависи от Вас,не го осъзнавате.ДА ГИ МАХНЕМ ОТ ЖИВОТА СИ!!! Единствено и само това зависи от нас .Да им дадем ЧЕРВЕН КАРТОН!!!
  • 32 Eagle

    1 0 Отговор
    г-жа Юлияна Иванова е поредното "послушно" момиче в ръцете ББ, та тя от първия ден на назначаването й в министерски съвет трепереше като лист и стоейки мирно пред Борисов, отговаряше като войник с "тъй вярно"... жалка картина! Какво да очакваме от една жена без характер и с лакейско поведение, та тя преди да е назначена вече е забила коленете в удобна поза! Истина е че сме "бананова"република с крадливи и продажни политици, държавно покровителствени олигарси и монополисти, който си плащат на определени хора, за да свалят поредната риза от гърба на Народа...да , ама те ризи не останаха вече и Народа е оголял и обосял и просто не вижда светлина в тунела и е на ръба на отчаянието, а отчаяният човек е НЕпредвидим! Затова ....хора, братя българи събудете се и се отръскайте от робската психика налагана ни от векове, не позволявайте да онемат и последния залък от устата Ви, протестирайте, търсете си правата в името на Вашите деца, които искат да имигрират където и да е само да не в БГ. Бог да пази България!
  • 33 ДОНЧО

    0 0 Отговор
    Така до тук добре с лъжите ! но как ще има нови цени г-жо Иванова след като днеска ПМ ББ ви е поискал оставката . А второ след като пишете ," .... Основното и най – важно нещо според нея е да се преразгледа начина на ценообразуването и да се види какво може да се направи, за да се успокоят хората, че поне в следващите няколко месеца няма да имат по – високи сметки за ток."
    Как ще ни върнете надвзетите не правеморно и не законно взети суми от ЕРП-тата за 4 години назад през цялото Ваше управление !
    Не разбахте ли ,че Ние Народа не Ви искаме да ни управлявате повече !
    ОТИВАЙТЕ СИ ЗА ДА НЕ ВИ ПОМЕТЕМ КАКТО ПРЕЗ ЗИМАТА НА 1997 година пометохме ЖАН ВИДЕНОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО !
    Отивайте си ! Тъпи сте прости сте и многоооооо ама ного Крадливи !
  • 34 поднож

    0 0 Отговор
    Бреи,Боико ти взе скалпа за часове.
  • 35 Нико

    0 0 Отговор
    Всички са в кюпа,и Станишев и Бойко и преди тях дето бяха,не е само Бойко виновен,3-ната коалиция и тя мноооого допринесе за да се стигне до това дередже,Румен Овчаров и той добре си оплете кошничката,ама стига вече,СТИГА вече са ни грабили и тъпкали ВДИГАЙ СЕ БЪЛГАРИНО и да ми покажем как се плаща със лихвите за нещастията който са ни причинили и които продължават да причиняват!
  • 36 Нико

    0 0 Отговор
    Царя излезе най-голям тарикат от цялата работа - дойде,видя,взе си горите и имуществото което уж му се полага по право,направи си далаверките-своите и на неговите приближени и духна - ДИМ да го НЯМА,и в крайна сметка ние и нашите деца ще плащат за всичко това,което ни уставят като наследство нашите многообичани политици - ДОЛУУУУ ,изнесохте България и ни докарахте до просешка тояга!
  • 37 gnida

    0 0 Отговор
    Значи може..........А защо досега тормозехте бедният и гладен народ?Лансирахте милионерите , а унищожавахте нацията?Този въпрос го задавам не само на това управление , а и на предишните.Е щом ще става така народа да потърси правата си и за други неща , а вие ще дадете-като условия на труд , минимална работна заплата , майчински , вдовишки , и социални придобивки.Гневът народен е по-силен от гневът божи , но явно господин тиква реши да експериментира до краен предел.Такава наглост не бях виждал досега.Е сега поне знаем , че като не става с добро става с лошо.Или "На зло куче зъл прът"
  • 38 Нико

    0 0 Отговор
    Не ни трябват ВЪННН от парламента и от управлението,и тея 250 хрантутници в парламента на тази малка държава?
    Къде го има това другаде по света,да им се плаща от нашия джоб и накрая да не ни защитават и да си правят далаверите за наша сметка,да си приемат закони и закончета и да се облагодетелстват,стига вече Вън ...
  • 39 Пловдив

    0 0 Отговор
    Тая вече не е на поста си,така че няма какво да се коментира. Трябва да продължим да се борим,видя се,че щом поискаме истински нещо,можем да го направим!
  • 40 брат на Юрий..........

    0 0 Отговор
    Днес гледах по ТВ7,гост беше Евгени ЪВ ДЪ трамвай.ГРОТЕСК.Колкото той е ЪВ толкова аз съм брат на Юрий Гагарин. Но цяла България го гледа и му се радва.
  • 41 Николай

    0 0 Отговор
    Изглеждаше ми свестен човек, жалко че хиените я използваха така но си пролича, че съвестни и добри хора нямат място по тези върхове, където задължително трябва да си мошенник, безскрупулен лъжец и безсъвестен простак! Иначе за фирмата й...голям грах е че продала 5 стека с цигари с печалба 34 стотинки. Не злобейте така! Че като гледам хората са изгубили способността си да разпознават добро от зло а от това по лошо на този свят няма!
  • 42 един глупак

    0 0 Отговор
    Сметката за ток ми е 7.69лв. Трябва да платя 21.62лв. Цяла зима съм на студено и мръзна. Те ни ограбват легално. Ако знам,че няма да ме хванат,готов съм да ограбя банка. Сега сме 2013г-така беше в USA по времето на Ал Капоне-1930-1935г. И Бойко се бие в гърдите-най-добре е да се гръмнат -той,Цецо и Дянков.Или да се хванат за ръце и да се хвърлят от моста на Витиня. Ще ги запомним поне като мъже,а за сега са Б......ЦИ.ДА ГИ ИЗЧИСТИМ ОТ ПЪТЯ СИ!!!!!!
  • 43 един от запаса

    1 0 Отговор
    Оставете ги тримата глупаци /Бойко,Цецо и Дянков/ 1година да получават колкото МАЙКА по 120лв на месец и ще забравят къде е тоалетната! А КАЖЕТЕ МИ, КАК ДА ОБИЧАШ ЧОВЕК, КОЙТО МИСЛИ ДЕНОНОЩНО КАК ДА СМЕ ОТ ЗЛЕ-ПО ЗЛЕ!!! ЕЙ ТОВА СА ТЕ-СВЕТАТА ТРОИЦА!!!
  • 44 доброутро

    1 0 Отговор
    Аман от платени червени драскачи по ВСИЧКИ форуми. Сега е момента да яхнете вълната , нали ?