ФАКТИ.БГ
  • тец бобов дол-
  • риосв

РИОСВ затвори ТЕЦ Бобов дол!

От ръководството на ТЕЦ Бобов дол изпратиха отворено писмо

Публикувана: 26 Август, 2021 09:11
30 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4594
РИОСВ затвори ТЕЦ Бобов дол! - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.

РИОСВ- София затвори за неопределено време една от най-големите български централи- ТЕЦ Бобов Дол.. Въпреки изпълнените предписания и отстранените пропуски от инспекцията отказват да пуснат тец-а, което ни изправя пред сериозна криза в снабдяването с електричество.

От ръководството на ТЕЦ Бобов дол изпратиха отворено писмо до Президента на Република България – г-н Румен Радев, Председателя на Министерски съвет - г-н Стефан Янев, Министъра на енергетиката - г-н Андрей Живков, Министъра на околната среда и водите - г-н Асен Личев и други отговорни български институции, национално представителните работодателски и синдикалните организации:

Ето какво казват в писмото :


УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,


Обръщаме се към Вас от името на ръководството на „ТЕЦ Бобов дол” АД и неговите над 850 служители, за да направим Ваше достояние следния случай, който може да доведе до значителен дефицит на електрическа енергия в страната и да постави пред нови изпитания българската енергийна система и сигурност.


При проверка от РИОСВ – София на 29. 07. 2021г. на „ТЕЦ Бобов дол“ АД е издадено предписание със срок за изпълнение до 30. 08. 2021г. за уплътняване на газоходите на котли с номера 1 и 2 и отстраняване на
пропуски от корпуса на изпускащото устройство на СОИ 1. На 17. 08. 2021г. отново РИОСВ-София депозираха в нашето деловодство ПАМ РД-03/16. 08. 2021г. за спиране на котли 1 и 2, заповед, която бе
обжалвана от нас.

На 23. 08. 2021г. в писмо с наш изх. № РД-01-1950/23. 08. 21г. до РИОСВ-София ги информирахме за предсрочно изпълнение на предписанията отразени в гореописаните протоколи и ПАМ.

Днес, 24. 08. 2021 при инициирана от „ТЕЦ Бобов дол“ АД проверка с искане РИОСВ – София да са уверени, че всички предписания са напълно изпълнени, въпреки констатациите от контролния орган, че всичко е
изпълнено и отстранено, отново се настоява от представителите на институцията, след проведен телефонен разговор с ръководството от МОСВ и дадени инструкции по телефона, котли с номера 1 и 2 да бъдат запечатани.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3 от 21 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
др Гей Билтс
1 Отговор
Да ги затварят всичките. Откакто почнаха да горят отпадъците на света, народът взе да гине като мухи. Толкова е мръсен въздуха, все едно си в Мумбай и всеки ден дишане се равнява на 2 пакета изпушени цигари.

Коментиран от #18


Оценка:
-8 +67

русенец
2 Отговор
А ТЕЦ Русе кога ще го спрете? Той работи на боклуци, а ние дишаме каквото е останало от тях.

Коментиран от #16


Оценка:
-8 +56

др Гей Билтс
3 Отговор
Баце се сдоби с още 20-30хил гласа от ТЕЦ-овете.

Коментиран от #17


Оценка:
-25 +11

Хипер Трипер
4 Отговор
Гледаме самоубийството на една колония, под премрежените погледи, на гледащите с досада случващото се, господари. Да живее ЕС, а вие мрете!

Коментиран от #6


Оценка:
-3 +35

SH BG
5 Отговор
РИОСВ е бастион на калинките и послушковците от ГЕПИ и ДеПаСе...!!!

Саботаж му се казва на това...!!!

Чегъртане му е макята...!!!

Дааа...!!!

Коментиран от #12


Оценка:
-6 +28

екоразбирач
6 Отговор

До коментар #4 от "Хипер Трипер":


Защо да е самоубийство. Ние си имаме АЕЦ, който за нашите нужди е предостатъчен и никога не може да работи на загуба. След като ни газифицират руснаците, ТЕЦ ще има само спомагателни функции. Трябва да се вдигне червения картон на ЕС и забраним вноса на всякакъв отпадък, а да си горим нашия, който съвсем не е малко. Също така трябва да наложим и санкции на Румъния и Турция, където се горят огромни количества отпадъци внос от целия свят.

Коментиран от #7, #21, #24


Оценка:
-8 +35

Хипер Трипер
7 Отговор

До коментар #6 от "екоразбирач":


Ключовата дума във Вашата теза е Русия, защото цялата суровина е от там. За целта трябва да не сме колония на ЕС.

Оценка:
-3 +20

Човек
8 Отговор
Няма страшно, ще го пуснат съвсем скоро. Мая ще се погрижи лично за нейния приятел.

Оценка:
-5 +8

Фермер
9 Отговор
ТЕЦ Бобов дол на бай Тошо от времето не е ремонтиран или обновяван.Изцеждат се едни пари за сметка на Всички нас.Трови се въздуха с боклуци пак за наша сметка.Българския лъв отдавна се е превърнал в гол охлюв

Оценка:
-5 +27

българин
10 Отговор
Тази ТЕЦ трови всички ни! Защото замърсява не само околните села, но и реколтата на километри, която после всички ние ядем! Как няма един журналист да направи снимки, за да покаже в какви пушеци е обвита цялата долина!!!

Оценка:
-3 +21

flipp
11 Отговор
Да ги затворят и хилядите домакинства на ТЕЦ да запалят печките, тогава ще видите замърсяване

Коментиран от #22


Оценка:
-16 +5

не четеш ли
12 Отговор

До коментар #5 от "SH BG":


Не са си уплътнили газопроводите, което ще рече, че въздуха, който се изпуска няма да бъде пречистен от пречиствателната уредба, която е инсталирана по налагане от РИОСВ.
Така както изглежда един инспектор от РИОСВ трябва да е зачислен и да следи, дали пречистватената уредба се ползва или стои за красота...
Български бизнес....

Оценка:
-2 +14

jorj
13 Отговор
Веднага да се затвори и Брикел, от години работи без сероочистка и замърсява цяла югоизточна България а набеждават ТЕЦ2 за замърсяването!!!! Ковачки прави геноцид в България, защо още не е подсъдим!!!!!????

Оценка:
-3 +25

Киров
14 Отговор
Искат пак да вдигнат цената на електричеството на свободния пазар. Откриване на новите мощности на Марица-та не беше планирано.

Коментиран от #25


Оценка:
-1 +6

Пенди
15 Отговор
Е, значи пак сте се омазали! А и като знам, че такива като вашия шеф в една нормална държава трябва да е в затвора, а тук в България му дават лиценз и за превозвач - нямам думи.

Оценка:
-0 +8

пешо
16 Отговор

До коментар #2 от "русенец":


вашият кмет смята, че ви тровят извънземните. четох някъде, че иска от мосв да му дадат мобилна станция, с която да обикаля по улиците. като че не е ясно от къде идва всичко.
миш.ок!

Коментиран от #20


Оценка:
-1 +10

зрител
17 Отговор

До коментар #3 от "др Гей Билтс":


тия гласове са на едно момше от трети картофен пояс. което ги търгува на всеки избори. който му даде най-много. това момшенце до сега е винаги е на власт.

Оценка:
-0 +5

Мооооля
18 Отговор

До коментар #1 от "др Гей Билтс":


КЪДЕ е мръсен въздуха??? Като се вдигнат цените с 250% и като останат 1/3 от работещите в България на улицата (заради фалита на цели отрасли) знаеш ли колко ще ми пука за замърсяването? Аз може и да стоя гладен, но ако няма с какво да нахраня децата си и ако няма къде да ги приюта, защото банката ще ми вземе всеки момент единственото ми жилище, знаеш ли колко ще ми пука за замърсяванията?????!!!!

Коментиран от #19


Оценка:
-3 +4

Проблема
19 Отговор

До коментар #18 от "Мооооля":


Хора, проблема в момента и че ТОК НЯМА. Никъде . От никъде не може да докараме! Цяла югоизточна европа е така. Ток няма. Няма! Затова цената скача до небето. Всичките ни запаси и буфери бяха принудително изведени от строя. Малко нормализиране би настъпило сред заработването на въглищните централи. Дотогава обаче, може цели отрасли са фалират

Коментиран от #23


Оценка:
-4 +9

Русенец
20 Отговор

До коментар #16 от "пешо":


Мобилната станция, която кмета поиска, не е за измерване на фенолите, идващи от някои заводи, а за да санкционира бабите с печките, че били бедни.

Оценка:
-1 +9

Русенец
21 Отговор

До коментар #6 от "екоразбирач":


И кой ще го позволи това? Спрем ли да горим въглища, спираме да плащаме глоби към ЕС. Дали ЕС ще се зарадва, че му спират приходите от нас? ЕС иска да се тровим, за да му плащаме глоби, а той ще продължи да ни размахва пръст назидателно и да ни поучава, че трябвало да станем по-добри демократи и европейци.

Оценка:
-2 +10

Русенец
22 Отговор

До коментар #11 от "flipp":


През турско, като са се топлили всички на печки, да не би да е имало екологична катастрофа?

Оценка:
-7 +4

Русенец
23 Отговор

До коментар #19 от "Проблема":


Един тука убеждаваше хората, че в ЕС ток имало в изобилие. Чак бил на отрицателни цени - плащат ти да го ползваш.

Оценка:
-0 +9

Баба Санка с танка
24 Отговор

До коментар #6 от "екоразбирач":


Добре че комунистите ни направиха АЕЦ, че днешните либерасти не могат - не им било рентабилно!?!

Оценка:
-1 +12

Няма СВОБОДЕН ПАЗАР ЩОМ
25 Отговор

До коментар #14 от "Киров":


За Износ е 5стотинки а за народа 25стотинки

Оценка:
-1 +5

321
26 Отговор
А ТЕЦ София кога? Не са изпълнили никакви препоръки за екологичност. Парното отдавна е услуга, която прави хората феодални селяни и няма измъкване от него. Сега искат и инсенератор в центъра на София да построят да горят отпадъци, защото било много екологично. С технология, от която се отделят токсични вещества на километър от идеалния център на столицата, с конвой от 40 тонни камионни, които ще карат боклука от Яна всеки ден и с капацитет, който за да се запълни ще трябва да се гори освен софийския боклук и поне още два пъти по толкова, което означава внос на боклук. ТЕЦ София е с такава огромна загуба, че отдавна трябваше да е затворил. Хайде РИОСВ София, чакаме и тук..

Коментиран от #28


Оценка:
-1 +7

Иванов
27 Отговор
Всички активи на Ковачки трябва да се национализират!

Оценка:
-0 +8

Гост
28 Отговор

До коментар #26 от "321":


Парното от ТЕЦ е много хубаво нещо, стига да не е полазено от мафиотски, паразитни структури, които само ни ограбват с него.

Оценка:
-0 +5

Майстора
29 Отговор
джас ,маги
лас,маги
тонколони.монколони
кастофони ,мастофони
герап ,у
майсторе ,майсторе

Оценка:
-1 +0

КЕФ
30 Отговор
Кльопачки риве че са му спряли два котела и не може да продава ток по 400лв за мегават.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
ТОП 5