7 Март, 2013 12:54 1 427 0

Хотелиерите очакват труден летен сезон

  • хотелиери-
  • сезон
Хотелиерите очакват труден летен сезон - 1
Снимка: БГНЕС

 

Въпреки прогнозите за ръст на туристите, хотелиерите в Слънчев бряг очакват труден летен сезон. Причините за това са неприетия Закон за туризма и неяснотите около предстоящите туристически борси.

Хотелиерите заплашват с протест, ако не се намери решение на проблемите в бранша. Te се събраха на първата за годината си среща с ръководството на курорта и представители на полицията. Сред обсъжданите мерки за предстоящия сезон са транспортната схема, сигурността в комплекса и разширяване на видеонаблюдението, търговията и поддръжка на инфраструктурата. Няма изгледи да намери решение спорът кой да поддържа алеите, зелените площи и осветлението.

Хотелиерите са против да плащат такса и на държавата, и на община Несебър. За да не прилича курорта на сметище, от акционерното дружество настояват туристическия данък да отива в държавния бюджет и от там да се преразпределя за инфраструктурата, отбелязва бТВ.

Проблемът трябваше да бъде решен с поправките в Закона за туризма, които обаче няма да бъдат приети от този парламент. Това, както и поставянето на бариери в курорта, са на път да предизвикат нов бунт сред хотелиерите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА