Last news in Fakti

20 Март, 2013 17:02 1 349 1

Асен Василев: Няма да повишаваме цената на тока

  • ток-
  • цена-
  • асен василев

До утре ще стане ясно как по най-добър начин може да се реагира на ситуацията в енергетиката, предизвикана от намаленото потребление и ниския износ на ток. Това обяви пред БНР енергийният министър Асен Василев, като добави, че провежда срещи с всички участници в енергийната верига. Разглежда се предложение да бъде намалена таксата за пренос, което да позволи българският ток да бъде конкурентен, каза министър Василев:

Моят екип преглежда такова предложение, това в крайна сметка е решение на регулатора, но ние заедно с регулатора работим, за да видим всички възможни сценарии и начини на решаване на проблема.

Министърът е имал разговори с ръководството на електроразпределителното дружество EVN по повод заявеното намерение да заведат дело срещу България заради структурата на определяне на цената на тока.

Никакви механизми няма за повишаване на цената на тока. Това трябва категорично да бъде ясно на всички граждани. Търсят се вътрешни механизми в системата да се види как тя може да бъде балансирана и стабилизирана по възможно най-бързия начин.

Според министър Василев трябва да се направи пълен преглед на всичко по енергийната система, не само на конкретни договори и на конкретни отрасли:

Трябва да се движим в посока трети либерализационен пакет. Правим един обществен съвет, който в най-скоро време ще бъде обявен. Трябва да се направи пълен преглед на всичко по енергийната система, за да можем информирани като общество да вземем тежките и трудни решения, които трябва да вземем, за да стабилизираме системата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 $$$$$

    0 0 Отговор
    "До утре ще стане ясно как по най-добър начин може да се реагира на ситуацията в енергетиката, предизвикана от намаленото потребление и ниския износ на ток."
    КАКВИ ИГРИ ИГРАЕТЕ!!!
    Няма потребление заради високата цена, а манипулирате, че проблема би могъл да се реши с ново увеличение. Дянков=Василев