Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 11:27 3 262 15

Летим директно до екзотични дестинации

  • летище-
  • софия-
  • разписание-
  • зима

Кения, Канарските острови и Абу Даби в зимното разписание на летище София

Летим директно до екзотични дестинации - 1
Снимка: М. Богданова ©

За първи път пътуващите от летище София ще могат да се насладят на екзотична почивка в туристическата перла на Кения – Момбаса. Полетите започват на 29 януари и ще се изпълняват от European Air Charter. Същата авиокомпания ще лети до Асуан, Египет и Занзибар от декември до февруари веднъж седмично, както и до Кайро от 6 ноември. До египетската столица полети ще има и авиокомпания BHАir. Те започват от 3 ноември.

Друго предложение за почивка през зимата са Канарските острови. Полетите до популярната дестинация започват на 3 ноември и ще се изпълняват един път седмично от авиокомпания Smartwings.

Нов маршрут за зимния сезон е столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби, известна с разнообразните си туристически предложения. Wizz air е заявила, че ще лети до там два пъти седмично от 18 януари.

Акцент в зимната програма са директните полети на Qatar Airways Доха – София, които започват от 16 декември. Катарското летище Хамад, признато за най-доброто за тази година, разширява възможностите на достъпните от летище София близкоизточни дестинации като Малдивите, Сейшелските острови, Занзибар, Сингапур, Южна Африка и други.

В зимното разписание е и новата за столичното летище авиокомпания Azur Air, която започва своите полети по маршрута София – Киев от 26 декември. Те ще се изпълняват два пъти седмично – в четвъртък и неделя.

Летище София и авиокомпания Nordwind предоставят възможности за пътуване до нова дестинация – Ростов на Дон, най-големият град в Югозападна Русия. Полети ще има всяка събота от 15 януари 2022 г.

Авиокомпания Ryanair възстановява част от полетите си отпреди пандемията като добавя ваканционни предложения за пътуващите от летище София – Акаба (Йордания), Пафос (Кипър) и Тревизо (Италия). Нов маршрут за авиокомпанията е Неапол, а дестинациите Загреб, Катания, Бари, Болония и Будапеща ще продължат да се изпълняват и през зимата.

В зимната чартърна програма не липсва и една от любимите дестинации за българите – Хургада, Египет. Няколко авиокомпании са планирали полети до там. Те започват от 31 октомври и ще продължат до януари включително.

Интерес към страната ни и зимните курорти има от страна на британците. Лондон и още 6 английски града тази зима ще предложат директни полети до летище София.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно

    10 1 Отговор
    Прелетните ни пеперудки, ще летят с директен полет до за"работното" място! Да кажете на Николета , Сузанита и другите работнички!
  • 2 Sieg

    4 3 Отговор
    Занзибар и Кения екзотични дестинации? Верно? Стига бе! 😄

    Коментиран от #6, #7

  • 3 XXX

    4 1 Отговор
    А зилени сертфикат сакат ли?
  • 4 Пенцията

    3 1 Отговор
    Ако ми земете разходите както съм с контейнера излитам. Дет кажете!
  • 5 Еех НЕКОИ СЪС ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЩЕ ЛЕТЯТ

    1 6 Отговор
    КЪМ ЕКЗОТИЧНИ СТРАНИ,А ДРУГИ БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ....ЩЕ ПОЕМАТ КЪМ ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА....ЛЕКА ПЪТ🙏

    Коментиран от #13

  • 6 Кения

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Sieg":

    ... е екзотика в смисъл, че има национални паркове с диви животни.
  • 7 Да бе, сериозно

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Sieg":

    Водят те да преспиш с двама от Боко Харам, за да видиш че има и по-лошо от Боко Тиквата!

    Коментиран от #10

  • 8 ОБИКАЛЯНЕТО ПО БОЛНИЦИТЕ

    3 1 Отговор
    ЗА ТЪРСЕНЕ НА ЛЕГЛО ЗА ЛЕЧЕНИЕ СМЯТА ЛИ СЕ ЗА ЗА ЕКЗОТИЧНА ОБИКОЛКА С ЧАРТЪРНА ЛИНЕЙКА,А
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Sieg

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да бе, сериозно":

    Има много по лоши места, но не и в Европа. Пък и обещанието Швейцария на Балканите...... 😄. Очаквах да видя по хубави страни в статтията.
  • 11 Раша

    4 2 Отговор
    Русия, пламнала от Ковид се изтърси в Египет на плЯж. Там едвам смогват на наплива. Голямо шоу ни чака.
  • 12 4783

    4 2 Отговор
    Най-екзотичната страна на света е репубилка Северна Македония. Има такава страна, но никой не в е виждал
  • 13 formula1

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Еех НЕКОИ СЪС ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЩЕ ЛЕТЯТ":

    Спомни си тези думи, когато си пред Св. Петър. Живота остави на тези, които умеят да живеят пълноценно. Нищо лично, айде със здраве и лек път!
  • 14 Рики екзотиката

    2 2 Отговор
    Освен някои кухи лейки с не незнайно откъде пари и някой друг откраднал от евротъпотиите, кой друг ще ги пълни тези самолети. Безсмислена реклама в лош момент.
  • 15 Ууууу САКЪН НЕ ГУ ПУСКАЙТЕ

    0 1 Отговор
    Никъде. ЧЕ ША ВНАСЯТ ДОНАСЯТ И РАЗНАСЯТ НОООВИ МОДЕРНИ БОЛЕСТИ...