Last news in Fakti

20 Декември, 2021 12:31 2 123 13

Световен рекорд: Този човек ще плати 11 млрд. USD данъци

  • илон мъск-
  • данъци-
  • рекорд

Илон Мъск сам обяви сумата

Световен рекорд: Този човек ще плати 11 млрд. USD данъци - 1
Снимка: Shutterstock

Над 11 млрд. USD ще плати тази година основателят и собственик на компанията за електрически коли "Tesla" и компанията за космически проекти "SpaceX" Илон Мъск. Той сам обяви сумата в профила си в социалната мрежа Twitter, подканен от сенатор Елизабет Уорън да се издължи.

През тази година Мъск е начело на редица класации. Той е най-богатият човек на планетата, а и "Човек на годината" на списание Time.

Tesla пък е сред най-скъпите компании в света - 1 трлн. USD.

За последните 5 години състоянието на Мъск се е увеличило с 13.9 млрд. USD, а приходите за същия период възлизат на 1.52 млрд. USD. Данъкът върху доходите е бил 455 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    6 7 Отговор
    Вместо да плаща данъци що не ми прати за Коледа 1-2 милиона .Не искам да съм алчен.

    Коментиран от #4

  • 2 Ал Тъпоне

    16 4 Отговор
    Световен рекорд е че бедна България плати пари, които няма близо 1,7 милиарда за самолети, чийто завод в който ще бъдат построени още не е построен, а не че някой който има много повече ще плати 11 милиарда!
  • 3 волен сидеров

    9 3 Отговор
    ОТ ЕДИНИЯТ МУ ДЖОБ В ДРУГИЯТ ЩЕ ОТИДАТ-ЕЙ ДЖУРНОЛЯ ОТВОРЕТЕ СИ СЪРЦАТА ЗА ДА ВИ СЕ ОТВОРЯТ И ОЧИТЕ.ХОРОТО КОЕТО НАС КАРАТЕ ДА ИГРАЕМ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ И ВИЕ СТЕ СЕ ХВАНАЛИ НА НЕГО......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мачку Пичку

    7 1 Отговор
    Има ги...дава ги.
    Наще боклуци като имат защо не дават и деклатират?
  • 6 бушприт

    6 2 Отговор
    Аааааааа,ето значи откъде идват парите за военни операции на юес армията,аха!
  • 7 Ха ха ха🤣

    10 3 Отговор
    Неграмотницата пак е писала глупости! Дали за последните 5 години състоянието на Мъск се е увеличило само с 13,9 милиарда долара??? или някой функционално-неграмотен подвизаващи се като журналист, не знае английски нито как правилно да ползва Гугъл-преводач?
  • 8 Този

    7 2 Отговор
    Поредната изумителна новина. Само не успях да разбера, как от "За последните 5 години състоянието на Мъск се е увеличило с 13.9 млрд. USD, а приходите за същия период възлизат на 1.52 млрд. USD. Данъкът върху доходите е бил 455 млн. USD." се стига до "Над 11 млрд. USD ще плати тази година основателят и собственик на компанията за електрически коли "Tesla" и компанията за космически проекти "SpaceX" Илон Мъск. "
  • 9 гост

    4 2 Отговор
    Той не работи за заплата все пак, тогава не се плаща всяка година, има си заложени падежи, например на 5г. Дори е задължен да продаде акции и даплати заради повишаване на цената на акциите, които държи, въпреки, че не иска да го прави, което е много глупаво. Утре като паднат акциите например, няма кой да ви върне милиардите. Естественно е да се плаща данък при продажба, а не да си принуден да продадеш понеже в този период си се справил страхотно с развитието на компанията и тя е много високо оценена. Този човек осигурява милиарди данъци чрез компаниите си, всяка година. Толкова е нагло и глупаво да се твърди, че той самият не бил плащал, че само прости хора биха го повярвали, такива на минимални заплати, те не го разбират това, че той реално е богат понеже е бил смел да реализира неща, които другите са смятали за невъзможни. Няма друг директор като него, преди 10г. му се присмиваха, че така не се управлявала компания, а сега искат милиарди.

    Коментиран от #10

  • 10 Фен

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Данъци плащат всички и то всяка година.Работникът плаща данък върху заплатата,фирмаджиите плащат данък върху печалбата.

    Коментиран от #11

  • 11 небрежнев

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Фен":

    Данък печалба се плаща от компаниите на Мъск, но той лично не дължи никакви данъци, защото не получава нито заплата, нито дивидент, нито е продавал акции. Състоянието му в момента се оценява на 151 милиарда USD, а миналата година е завършил с 24.6 милиарда. През 2017 г. (преди 5 години) състоянието му се е оценявало на 13.9 млрд.
    Мъск реши да продаде акции от Тесла, с което придобива облагаем доход от продажба на акции, като данъка в/у печалбата му от тази продажба ще е над 10 млрд.
    Точна сума не е посочена, защото Мъск не е обявил, колко точно акции ще продаде. Освен това продажбите са на борсова цена и в период от поне месец, което прави невъзможно да се определи точната продажна цена.
  • 12 Димов

    0 0 Отговор
    Това са парите на обикновените, лековерни хора, придобити по определен начин.
  • 13 Поправка в заглавието:

    0 0 Отговор
    ТОЗИ РЕПТИЛ ЩЯЛ ДА СИ ПЛАТИ ДАНЪЦИТЕ!