Last news in Fakti

27 Януари, 2022 10:37 8 143 31

Световна компания заобиколи България, избра съседите

  • majorel group-
  • северна македония-
  • инвестиция-
  • компания

Мајоrеl Grоuр отваря голям офис в Скопие

Световна компания заобиколи България, избра съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Мајоrеl Grоuр – световен доставчик на аутсорсинг услуги реши да отвори офис в Скопие. Очаква се да бъдат разкрити стотици работни места, като служители ще се привличат не само от Северна Македония, но и от съседните на нея държави.

Мајоrеl Grоuр е създадена в Люксембург. Развива дейност в 34 държави. Разполага с 66 800 служители. Предлага обслужване на 60 езика.

В новият офис ще могат да работят до 350 специалисти. Те трябва да имат комуникативни и езикови умения, като компанията предлага допълнително обучение.

Екипът ще предоставя услуги чрез чат, телефон и e-mail на голяма компания в туристическия сектор.

"Bиждaмe гoлям пoтeнциaл в тoзи peгиoн. Toй винaги e бил чacт oт нaшитe aмбициoзни плaнoвe зa paзшиpявaнe", каза глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop Toмac Maĸĸeнбpyĸ. Един от основните фактори компанията да влезе точно Скопие е наличието на квалифицирана работна сила, с езикова подготовка, най-вече по английски, немски, италиански и турски езици.

„Иcĸaмe дa нaлoжим нoви cтaндapти нa мecтния пaзap нa тpyдa, ĸaтo пpeдocтaвямe изĸлючитeлни ycлoвия нa зaeтocт и дoбpa paбoтнa cpeдa и ĸaтo нacъpчaвaмe pacтeжa и възмoжнocтитe зa пpoфecиoнaлнo paзвитиe нa cлyжитeлитe", зaяви eдин oт мeниджъpитe нa ĸoмпaниятa Джoc Дopeнбyш.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 24 Отговор
    Никой не е луд да инвестира в страна пред ядрена война.

    Коментиран от #7, #23

  • 2 Зззз

    40 3 Отговор
    То само една да е с мед да я намажеш, а то са много!
  • 3 Нещо по - подробно

    49 5 Отговор
    за тази толкова известна фирма? Може пък и по - добре да е, че не се е цопнала тука.
  • 4 ЧАТОВЕ МАТОВЕ КАМПЮТЪРИ

    62 3 Отговор
    А. ....КОЙ ША РАБОТИ НА КЪРА И В КРАВЕФЕРМАТА.........ЗАТУЙ ША ИДЕТЕ ИЗКУСТВЕННА ХИМИЯ И МЕСО ДОКЪТ ВИ СА ЗАДРЪСТИ ОРГАНИЗМА ОТ НИТРАТИ И АНТИБИОТИЦИ.......

    Коментиран от #26

  • 5 "Много"

    31 0 Отговор
    работни места, но гладът е много по-голям и ще расте.
  • 6 Въпрос

    42 15 Отговор
    Защо ни заобикаля, нали има промяна, ГЕРБ са минало, а отново заобиколени?

    Коментиран от #9

  • 7 Абе

    41 19 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нали ГЕРБ бяха причината !? Сега защо не искат простото Киро !?

    Коментиран от #11

  • 8 ФЕН

    52 10 Отговор
    И за да бъдем коректни ...офиса е там заради работната заплата ...около 300 евро в тези кол центрове!Затова е отворена скобата за персонал в околните страни албанци,косовари,сърби....но българи и гърци се съмнявам ! новината малко е стил от ПР на ГЕРБ....Те поне бяха ТВЪРДО против достойното възнаграждение за хората ! Всичко на минимална заплата и помощи за етносите без полагане на труд
  • 9 Отговор

    44 4 Отговор

    До коментар #6 от "Въпрос":

    Защото тук за жълти стотинки даже ромляните не работят.
  • 10 123

    19 3 Отговор
    Ако българската държава има добра икономическа политика, капитални проекти, сигурност, законност,прозрачност, предвидливост, работеща администрация,липса на корупция, и работеща малък и среден бизнес и държавна подпомагаща го агенция, няма българия да завижда на оутсорс компания в македония.Българите сами се унищожават, и все сочат пръст към друга страна извън България.
  • 11 златко чекмеджиев

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    То у Харвардо тез чалъми не се учат.
  • 12 123

    6 2 Отговор
    Василев трябва да прочете икономиката на Адам Смит
  • 13 123

    25 3 Отговор
    Кой точно опредли че това е световна компания, и колко хоря по света я познават?
  • 14 ученик

    20 3 Отговор
    забелязъл съм, че много от служителите на тези фирми, са на временни договори, и понеже работата е монотонна, просто като бонус им предлагат да живеят и работят на друго място, от друг офис, обикновенно в страна с по ниски разходи за живот, та най вероятно по голямата част от служителите няма да са нито косовари, нито албанци, какъв е процента на албанците с френски език, сигурно под нулата, там ще си работят пак французи и испанци, въпросът е че Скопие е по екзотична и интересна дестинация от София, а и по евтина

    Коментиран от #17

  • 15 Бг_язовец

    16 5 Отговор
    Много ясно че ще отидат там, няма нужда да дават по 5000лв. заплата на разглезени програмисти дето си бият шута след 4 часа работа
  • 16 Рошко

    8 0 Отговор
    Вместо растеж тази фирма да не се занимава с противоположното, че бил гел и сзо мислят по иначе
  • 17 123

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "ученик":

    Заплататга е ниска за развита страна и висока за африканска страна.Никой не наема французи и ги изпраша в македония, няма французин които да се премести да живее в македони стан, за има няма 600-800 евро на месец. Тези които ще направят това обиконовено са малко и просто искат развлечение и разнообразие.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бг_язовец

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Това не е точно така, специално във франция ако те командироват да работиш в офис на компанията в чужбина, обикновеннж ти дават надбавки към заплатата плюс всички поети разходи

    Коментиран от #22

  • 20 Глупав

    13 3 Отговор
    Пак многознайковци, много ясно че ще ни заобиколят и това е добре. Такъв тип компании ходят само в страни с по нисък жизнен стандарт а у нас минималната и средната работна заплата нарастна значително. Така, че радвайте се пе ни заобикалят.
  • 21 Голям

    10 1 Отговор
    праз, че избрали Македония. Тя ще цъфне и ще върже.
  • 22 123

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бг_язовец":

    Командировка означава временно до един 2 месеца,получаваш пълна френска заплата плюс командировъчни което е 209 евро на ден за скопие.Колко дълго можеш да утраеш между аборигените, ако си българин може и да ти е хубаво но не и за французин?

    Коментиран от #25

  • 23 Тончо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И с правителство погазва що конституцията, погазването човешките права
  • 24 Смях

    7 2 Отговор
    Квалифицирани работници в Скопие,доколкото съм запознат те освен да се хвалят друго не умеят да правят.
  • 25 Бг_язовец

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Трансферната са колонизатори и пътуват и живеят къде ли не по света на места сравнение с който Скопие е бевърли хилс
  • 26 АЗ КЪТ СИ РАЗКЛАТЯ ДУМАТИТЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЧАТОВЕ МАТОВЕ КАМПЮТЪРИ":

    И ХАРВАРДСИ СА БЛЪСКАТ ДА ГИ ОБСЛУЖАТ НАДЛЕЖНО..
  • 27 Този мач сме го играли вече

    9 1 Отговор
    На нас ни стигат чуждите компании прехвърлящи пари от единия джоб в другия. Нужни са ни производствени иновативни компании.
  • 28 Кольо

    5 0 Отговор
    Разбраха най-после великите компании ,че тук няма кой да им работи за без пари . Не сме им изгодни , а Африка далечко. Та сега ще налазят С.Македония . Но , приемат ли я в ЕС и там народ няма да остане. Нищо по различно не ги чака от това през което минахме ние . Ще им останат шепа богаташи проспериращи политици и тези които не могат или не искат да се изнесат защото ще им стигат огризките от масата на богаташите. Който мрази Македонския народ , визирайки обикновени хора работещи и мъчейки се да закрепят семейство , може спокойно да подпише " ЗА " приемането им в ЕС . Нашите управници за сега им правят услуга и объркват мераците на компаниите монополисти и техните лобисти политици. Нали не си мислите ,че и там партиите и лидерите им се поддържат от членски внос ?
  • 29 гост

    2 1 Отговор
    Най-добър пример е Румъния. Започнаха чистка от корумпираната сган, вкараха много в затвора, инвеститорите започнаха да отварят заводи в рамките на 2-3г. и сега едни от най-големите компании имат мощности там. Заплатите им се увеличиха, средната работна заплата е над 700евро нето, като 40% отиват за хазната. Затова нещата рабоят там, а тука не. У нас е пълно с луксозни джипове, стоки, имения, е как да повярваш, че това е от чист доход? Повечето е крими, или поне имама и заобикаляне на данъците, затова карат ново ауди върху разбит път.
  • 30 Симбиоза

    2 0 Отговор
    Който иска соц пържоли, да започва да гледа прасета, вместо да виси по 24часа в капиталистическия фейсбук.
  • 31 hahaha

    1 0 Отговор
    опашката от инвеститори пред кабинета на нашите шуробаджанаци нещо намаля......