Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Март, 2022 09:36 45 521 68

Германия прогнозира какво ще се случи с икономиката

  • германия-
  • украйна-
  • русия-
  • икономика

Специалисти предупреждават за двуцифрена инфлация и спиране работа на много предприятия

Германия прогнозира какво ще се случи с икономиката - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германската търговско-промишлена камара (DIHK) предупреди за сериозни последици за икономиката на страната, ако бъдат наложени допълнителни санкции срещу Русия, включително забрана за доставки на природен газ, във връзка със събитията в Украйна. Това мнение изрази главният изпълнителен директор на DIHK Мартин Ванслебен в интервю, публикувано във вестник Rheinische Post.

Той обясни, че вече приетите санкции постепенно започват да влизат в сила. „Въз основа на конкретна информация от компании, виждаме, че въздействието на санкциите върху германската икономика през следващите месеци не трябва да се подценява. Това се отнася не само за по-нататъшното покачване на цените на енергията, но и за смущения във веригите за доставки, които оказват силно влияние върху икономиката“, каза Ванслебен и наблегна на това, че „войната не може да бъде основа за бизнеса“.

Още новини от Украйна

Неимоверно нараства броят на средните индустриални предприятия, които при сегашните по-високи цени не могат да си позволят повече производство. „Опасявам се, че дори нашите собствени системи трябва да бъдат изключени поне временно поради недостиг на електроенергия. Всеки политик в Европа трябва да вземе предвид тази икономическа ситуация", обобщи Ванслебен.

Представители на металургичната и електротехническата индустрия също предупредиха за сериозни последици от налагането на по-нататъшни санкции срещу Русия. „Ако Германия реши да спре вноса на газ или петрол от Русия, това ще има огромно въздействие върху нашата индустрия, както и върху частните домакинства“, каза Стефан Волф, президент на Съюза на работодателите на Gesamtmetall, пред вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Инфлацията ще бъде двуцифрена. Сигурността на доставките ще бъде под сериозна заплаха", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 141 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    308 8 Отговор
    Абе, почнахте да се сещате !
  • 2 Лошо

    326 21 Отговор
    Германия се самоунищожава скоростно. Фащ пада и я дърпа надолу. С нея целия ЕС.
    Русия ще се отърси. Но те имат ресурс.
    Германия беше умна, но и тези мозъци ги промиха.
  • 3 Карадайаааъъъъ

    151 2 Отговор
    На можа да баде!
  • 4 Този Мартин е много симпатичен, но

    145 2 Отговор
    бизнес шефовете знаят само как да експлоатират жени и друг беден народец до осакатяване и оскотяване, а пред политиците са послушнички и нежно отпиват от чашата.
  • 5 Бай Ви Бай Дън

    39 239 Отговор
    Е ми да си оправят икономиката. Не трябва да си зависим от терористичен режим и да си затваряш очите, защото щели да ти спрат кранчето. Путлер си мисли, че след като доставя суровини по цял свят, може да си прави каквото поиска.

    Коментиран от #18, #37, #48, #58

  • 6 Hess

    229 7 Отговор
    За съжаление целта на глобалистите е слаба Европа и слаба Русия ! С тази политика на ляво управление с Германия е свършено,мое мнение !
  • 7 Войникът 🇧🇬

    212 5 Отговор
    Това се нарича самоубийство,или убийство на собствения си народ!
  • 8 От Германия

    261 5 Отговор
    Инфлацията започна миналата година без да има война. Тогава "виновен" беше ковида, сега е угодно да е "виновна" войната. Защо спрахте лиценза на Северен поток 2? Наляха се милиарди да имате тръба до бреговете ви, директни независими доставки на газ с ниска цена. Проблема е във вас. Вие искате да занулите средната класа и тя да изчезне. Само много богати и много бедни. Гладен народ се управлява лесно както във източна Европа, нали? А днес дизела е 2.39 евро за литър и говориш за покачване? За справка 2020 цената беше около 1.20 а днес е двойна. И докога така?

    Коментиран от #29

  • 9 Българинът

    205 3 Отговор
    Лошо. Като се обезцени еврото нашите цигани ще почнат да се връщат назад. Ма ние не ги искаме.

    Коментиран от #24

  • 10 Сърбам попарата

    201 5 Отговор
    Не лъжи хората, че е виновна войната. Тя е само повод от който се възползвате. Беше запланувано немската икономика да се срине и това започна преди две години. Милионите чужденци които приехте да работят във вашите фабрики за без пари ще се приберат в домовете си. А вие къде ще отидете? А вашите калпазани дето нещат да работят, ще влязат ли във фабриките? Имам доста въпроси, но няма да получа отговори

    Коментиран от #66

  • 11 Пиша от там

    155 0 Отговор
    След като спестяванията на средностатистическия данъкоплатец се изчерпат и хората вдигнат глава и излязат по улиците, тогава ще спрат инфлацията. Пъклен план, наследници знаем на кои....
  • 12 !!!

    174 2 Отговор
    Като свършват резервите на Германия и другите страни от ЕС които получават от Русия ще им подейства много отрезвително! Когато спре икономиката и хората останат без работа! Българското правителство трябва да внимава много да не "отреже клона на който седи"!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 WhiteNoise

    87 2 Отговор
    една бърза революция в германска анадола ще поправи част от проблема :)
  • 15 Икономист

    56 3 Отговор
    То и аз мога да кажа това
  • 16 General

    141 9 Отговор
    Запомнете!
    Турция, Русия и Китай ще разкрият /смажат/ същността на фалшивия $ до септември 2022.

    Коментиран от #17

  • 17 Баща ти

    11 62 Отговор

    До коментар #16 от "General":

    Пий хаповете и обратно в леглото
  • 18 Мечо Пух13

    76 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Ви Бай Дън":

    Да, Стара Турска поговорка гласи:
    -ЛУД и БОГАТ могат да си правят, каквото искат.
    Байдън или Джонстън ще променят това????
  • 19 emo

    126 1 Отговор
    Ако войната продължи както иска " цивилизованият" Запад ( по-скоро това го иска Америка) то Украйна и Русия произвеждат повече от 70 % сел. продукция като жито, слънчоглед и особено изкуствени торове като азот, калий . Тъй като огромни засев ни площи в Украйна ще останат празни то в Европа цените се повишат и инфлацията ще бъде двуцифрено естествено.
  • 20 Палячовци

    136 7 Отговор
    Омотани шваби, що си затворихте 14 атомни електроцентрали? Ся чакайте вятър или слънце с нещастната ви зелена сделка. Стойте си сега наведени пред рашките
  • 21 vasil

    22 80 Отговор
    Време е бившето добруване на Меркел-Путин да се разгледа и анализира. ЕС може и трябва да се справи и без Русия, но трябва спешно да се разгледат правилата за инвестиции в еврозоната. Нека капиталите да остават в ЕС, след година - две Русия ще свали драстично цените на ресурсите си само и само да може да продава. Китай купува ресурси, но само на ниски цени. Руснаците ще се усетят, че се превръщат на суровинен донор на Китай.
  • 22 Другия един

    111 5 Отговор
    Явно вие от запада и САЩ го искате този фалит защото така ви отърва и сковахте тази братоубийственна война Но Бог забавя но не забравя Всичко ще ви се върне с лихвите Скоро народите ви ще с хванат как ги маниполирате

    Коментиран от #50

  • 23 stan40

    115 0 Отговор
    Ако е вярна прогнозата, това ще се отрази и върху живота в България, в предвид на това, че много българи в момента разчитат на доходи от рабата в Гермяния.
  • 24 stan40

    60 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българинът":

    И аз бях на твоето мнение преди да ми се наложи да отида да рабатя в чужбина. Разлика между цигани и българи по отношението им към мен няма. Както едните могат да ти помогнат, или навредят , така и другите.
  • 25 Потърпевш

    113 1 Отговор
    Шолц дистанцирай се от Америка и върни живота в Ес
  • 26 Пинк флойд

    77 12 Отговор
    Европа за доброто на съюза е да се предаде. Русия само загрява със Украйна. Следващата стена ще се казва Лондонска и ще е построена на Темза.
  • 27 Класика

    73 6 Отговор
    Няма какво да подозира! Меркел съсипа всичко до дупка и изчезна!!! Сега се прави на пенсионерка!? А тя с Урсула викаха на Путин ,все едно крещяха на мъжете си!?!? Че кой ще търпи две откачалки!? На ви жени в политиката....-предизвикаха война!!!! А Меркел и партията и ,бясно защитаваха и Борисов??????????......макар,че двете са лесбийки,но затова провалиха всичко,защото са закоравели от най-продаждните комунистки които се правят на хетеро!?!-и когато човек крие толкова неща и е некомпетентен в политиката защото е неук комунист,то почва да живее в друг собствен свят и предизвиква война! Шепа откачалки нападнаха света! Трюдо, Байдън на Австрия,на Австралия, на Италия, Шолц, Макрон,когато отидат в затвора,света ще се оправи!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 НАТО ВЕЦ

    49 2 Отговор

    До коментар #8 от "От Германия":

    Той "Потокът" е готов да "завие" към Кьонигсберг( Калининград за недосетливите).
  • 30 Шивачът

    79 5 Отговор
    Добро утро! А уж са икономисти. Всяка санкция рекушира-бумеранг. Америка иска това за да пласира. Толкова е прозрачно!!!!
  • 31 Вътю Т.Панчев

    25 9 Отговор
    АМИ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПУСКАМЕ АНГЛИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ А ТРЯБВАШЕ ДА ИЗГОНИМ ШВАБИТЕ ОТ ЕС ...ТЕ СА ПОБЕДЕНА И ОКУПИРАНА ТЕРИТОРИЯ ...САМО 10% МИТА И БЯХА СВЪРШИЛИ ...АМА ДЕДО ВИ КОГА ГО РАЗПРАВЯШЕ ВИЙ - НЕ
  • 32 Коментар

    29 0 Отговор
    Милена, като има фалити на фирми има ли рът на имотите ?
  • 33 Факт

    21 1 Отговор
    Киселец и левурда!
  • 34 мислещ

    61 1 Отговор
    някой да е чувал за зануляване или рестарт ...и ковида и тази война са планирани за да се случи по бързо всичко това !!!
  • 35 Ами сега

    62 2 Отговор
    Много скоро ще разберат, че САМИ са се насладили на пачи яйца .
  • 36 Историята трябва да се изучава

    26 6 Отговор
    Те и навремето се радваха на Немко - Руските отношения, но после си спомняме какво им се случи. След това имаше План Маршал, но сега Планът Маршал ще е за Украйна.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Няма нищо

    22 0 Отговор
    дойче!Сега имате още газ?!Какво е друго искате....
  • 39 кочо

    59 3 Отговор
    ВРЕМЕ Е РУСИЯ ДА СПРЕ ГАЗТА ЗА ЕС.
  • 40 Тодоров

    6 50 Отговор
    Като чета някой коментари се убеждавам, че зомбирането води до глупост. Германците се притесняват от двуцифрена инфлация и русофилите се радват, вместо ревейки да се въргаля, затова че рублата вече е половин цент, половин цент, половин цент, половин цент....

    Коментиран от #53

  • 41 нали държите на зелена

    39 1 Отговор
    енергия -ай ся дуфайте зупата
  • 42 Ана

    67 3 Отговор
    ЕС се оказаха наивни да не кажа по точна дума ,качиха се на катострофиралата кола на американската деменция , която върви към пропастта ,наречена фашизъм !
  • 43 xZx

    42 0 Отговор
    и това без да е спрян петрола и газта
  • 44 Ткзс

    54 0 Отговор
    Такава е политиката на байдан ,с един куршум два заека, Европа и Русия ,ама нали са умни европейците,сами си го н........а
  • 45 Жаки

    37 0 Отговор
    Кой си има крава пие мляко, който няма ми пие юнашкото, у еврипата иде глад и мизерия, щото от 100г е ясно, който има природни изкопаеми, ще живее в 21век, който няма ще се върне в каменната ера и скоро това няма да се промени ако, ще и сибирските ветрове дойдат в Европа и им ги на духа тея зелени оерки

    Коментиран от #68

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 георги

    6 27 Отговор
    режете руските тръби стига зависимост

    Коментиран от #52

  • 48 Явно

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Ви Бай Дън":

    Че,може…
  • 49 ordo ab chao

    16 3 Отговор
    САЩ, ЕС, Русия, Китай разиграват театър за зануляване и заробване на човечеството.

    Коментиран от #51

  • 50 Gfооо

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "Другия един":

    Американците никога няма да схванат....
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 абе момче

    12 0 Отговор

    До коментар #47 от "георги":

    Те тръби са на бай дъна-мекерето и т,н, гъзта си тече!?По договора и график!
  • 53 не си чейнчаджия

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Тодоров":

    Учи по криза?...
  • 54 Опре

    5 0 Отговор
    Яйцето до Дто
  • 55 Kuku

    7 11 Отговор
    Абе чета коментари в последно време и винаги най- съм се чудила на късата памет на българите.
    Някой помни ли купоните за храна и бензин? Някой помни ли 1997 - хиперинфлацията, когато магазините затвориха ? И тогава оцеляхме. Е, не благодарение на учениците на Москва. Защото раздаваха помощи с Хумана и др.такива -не знам да са се произвеждали в СССР.
  • 56 Летописеца

    21 2 Отговор
    Аз не вЕрвам на Германската търговско-промишлена камара (DIHK) и нейните предупреждения за сериозни последици за икономиката на страната, ако бъдат наложени допълнителни санкции срещу Русия. Искам спешно да ме освободят от мечката! Искам да дишам "демократично и свободно". Никакви такива да ги нямаме! Санкции до пълен фалит на Германия, САЩ и ЕС и да идва свободата, че ми пИсна!
  • 57 Kuku

    4 10 Отговор
    Абе чета коментари в последно време и винаги най- съм се чудила на късата памет на българите.
    Някой помни ли купоните за храна и бензин? Някой помни ли 1997 - хиперинфлацията, когато магазините затвориха ? И тогава оцеляхме. Е, не благодарение на учениците на Москва. Защото раздаваха помощи с Хумана и др.такива -не знам да са се произвеждали в СССР.
  • 58 Z 🇷🇺

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Ви Бай Дън":

    Да знаеш от мен, че не само си го мисли! Смелостта се развива, след като проявиш решителност и минеш през всяка бариера, без да се съобразяваш с бариерите. Познай кой го е казал..
  • 59 Боклуци

    7 1 Отговор
    Дрън ,дрън та пляс.
    Фалшиви медии.
    Само спекулации правити
  • 60 Дедо Пене

    1 5 Отговор
    НОМЕР 1 В ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ-ИРАН, НА ПЕТРОЛ-С. АРАБИЯ И ВЕНЕЦУЕЛА!!! ВАТЕНКИТЕ СА ВТОРИ И ТРЕТИ??? СОРТ УРАЛС-ТЕЖЪК НЕФТ С МНОГО СЯРА!!! БРЕНТ И АРАБСКИЯ ПЕТРОЛ-ПЕРФЕКТНИ
  • 61 ахахах

    10 1 Отговор
    Що бе, нали сте нацита, подкрепере Азовците в Украйна ;))))
    Чичо Вова май пак ще ви го надене, историята се повтаря след няма столетие

    Коментиран от #67

  • 62 за протокола

    7 0 Отговор
    аМери кански театър с украинци, заради дълг с много цифри, който да плати евроба, доста е цинично, май
  • 63 ЦСКА

    3 0 Отговор
    Само Путин
  • 64 Д.Кънев

    3 0 Отговор
    Украинците могат да гласуват каквото си щат Но смисълът е никакъв.
    След време ще им ги върнат с лихвите.
  • 65 Анонимен

    6 0 Отговор
    Финансова криза е целта и заличаване на дълговете !
  • 66 Германката

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сърбам попарата":

    Много сте прав!
  • 67 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "ахахах":

    Кое ще повторят ? Гражданската война 1917/18г.или разпада на СССР. Че те ,като победители ВСВ ,след 45 г.се сринаха ,а победените им приеха милиони емигранти. Чичо Вова ,се е изпърдял с тоя ботокс. Ще е вечна мумия.
  • 68 Роко

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Жаки":

    Умница. Който има ресурси пие уиски. Ама в Лондон. В Масква кара с 50000 рубли. По днешен курс 500 лв. Минималната им заплата не е надхвърляла никога 150 евро. Пият мляко ама олигарсите. Хората пият самагон. А онези в Европа без ресурсите им продават Мерцедеси и БМВта на онези с млякото. Щото нямат ресурси ама имат акъл. И винаги ще имат. Ресурси ще си намерят. Свят голям. Ама онези с ресурсите ,като не си ги продадат ще ги ядат. Нефт и газ. И в Европата ще се напълни със Серьоги да бършат кенефи за евраци ,щото с техните тапети може да си купят само морожное.