Тема: Украйна

4 Април, 2022 11:27 6 048 43

Санкциите на Запада ще доведат до катастрофа на световната икономика

  • икономика-
  • свят-
  • санкции-
  • запад-
  • русия

Наблюдаваме фрагментация и разпад на глобалните икономически процеси

Санкциите на Запада ще доведат до катастрофа на световната икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Санкционната политика, провеждана от Запада срещу Русия, Китай и други държави, може да доведе до катастрофа на световната икономика. „Инфлацията, прекъсванията във веригите за доставки и рязко покачващите се цени на стоките от първа необходимост са само малка част от това, което ще се случи, ако големите сили продължат да поставят сигурността пред икономиката“. Това мнение е изразено в статия, публикувана във водещия хонконгски вестник South China Morning Post.

Световната икономика вече сериозно страда от отделянето на търговията, пандемията, причинена от коронавируса, и последиците от санкциите.

Още новини от Украйна

"Първо инфлация, след това стагфлация. Какво следва? Отговорът се крие във фрагментацията и разпадането на световната икономика, придружена от сътресения на финансовите пазари и социално напрежение. Това е прогноза как ще се развият събитията", смятат анализатори.

„Когато глобалната икономика се представя добре от дълго време, със силен, макар и не винаги справедлив растеж, стабилност на цените и ниски лихвени проценти, е изкушаващо да се мисли, че системата може да понесе безразборни и необмислени удари, като същевременно остане устойчива. Въпреки това, има твърде много удари от различни посоки. Това ще я накара да залитне и в крайна сметка да рухне от удар с нокаут, като в бокса. В същото време в тази битка няма да има победител, а само куп губещи“ е мнението на икономисти.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 50 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не разбрахте ли вече

    96 5 Отговор
    Това е целта! Няма икономика! Няма средна класа! Няма проблем за висшата класа!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Изтокът изгрява

    80 9 Отговор
    Западът залязва.Ама ако прекръстите Граф Игнатиев на площад Бандера,може и да се оправим..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 11111

    13 80 Отговор
    Катастрофата ще е само в раша,там вече се бият за хранителни продукти и лекарства

    Коментиран от #34

  • 7 Клаус Шваб

    56 5 Отговор
    Идва световен голодомор и голямо нулиране. Ще оцелеят само елитите и шепа роби.
  • 8 Абе

    97 3 Отговор
    САЩ не ги интересува европейската икономика.Те гледат да навредят на Русия.Това,че ще жертват цяла Европа е без значение за тях Важното е да навредят на Русия.От как ги знам тия от памтивека са така .Пропаганда и лъжлива информация разпространена към целия свят .Като започнеш от кацането им на луната до хибридния Ковид,който създадоха и обвиниха Китай,че е от яденето на прилепи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Амчи

    74 3 Отговор
    Кво са очаквали? Долара и еврото пак падат а петрола се качва, особенно след фейка с буча, щото това показва безсилието на щатите, те могат само да лъжат а глупавите европейци им поддакват, нека сега да си жънат това което са посяли..
  • 11 Перо

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Оби":

    За кого е правен Аушвиц тогава, а?

    Коментиран от #39

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Е кво толкова

    39 1 Отговор
    Нали това се мъчите да направите от доста години. Англия защо излезе от ЕС? Абе всичко е нагласена работа, жалко за обикновените хора.
  • 20 Между другото

    39 1 Отговор
    Дocтaвĸитe нa пeтpoл oт Pycия зa CAЩ пpeз изминaлaтa ceдмицa ca ce yвeличили c 43%, дo 100 000 бapeлa нa дeнoнoщиe. Toвa e зaявил зaмecтниĸ-ceĸpeтapят нa Cъвeтa зa cигypнocт нa Pycĸaтa фeдepaция Mиxaил Πoпoв, цитиpaн oт pycĸи мeдии.

    "CAЩ пpинyдиxa eвpoпeйцитe дa нaлoжaт caнĸции cпpямo Pycия, дoĸaтo caмитe тe нe caмo пpoдължaвaт дa внacят пeтpoл oт Pycия, нo и пpeз изминaлaтa ceдмицa yвeличиxa дocтaвĸитe нa "чepнo злaтo" c 43% дo 100 000 бapeлa нa дeнoнoщиe. Ocвeн тoвa, Baшингтoн paзpeши нa cвoитe ĸoмпaнии дa внacят минepaлни тopoвe oт Pycия, пpизнaвaйĸи ги зa cтoĸи oт пъpвa нeoбxoдимocт", oтбeлязвa Πoпoв.

    Πo дyмитe мy, Eвpoпa тpябвa дa oчaĸвa oт CAЩ и дpyги пoдoбни "изнeнaди".

    B нaчaлoтo нa мapт 2022 г. пpeзидeнтът нa CAЩ Джo Бaйдън oбяви зaбpaнa зa внoc нa pycĸи eнepгoнocитeли. Cъщo тaĸa aмepиĸaнcĸият лидep ĸaзa тoгaвa, чe Baшингтoн нe нacтoявa cтpaнитe oт EC дa ce пpиcъeдинят ĸъм тaзи зaбpaнa - тъй ĸaтo CAЩ paзбиpaт, чe cъюзницитe в Eвpoпa нямa дa мoгaт дa гo нaпpaвят.
    Meждyвpeмeннo, в ĸpaя нa минaлaтa ceдмицa cтaнa извecтнo, чe Управлението за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите на САЩ публикува нов генерален лиценз от 24 март, който на практика изважда руските минерални торове от списъка с възможни санкции спрямо Русия.

    Изкуствените торове бяха включени в списъка с жизненоважни продукти, заедно със селскостопанската продукция, лекарствата и медицинските изделия. Издаденият лиценз позволява всякакви тър
  • 21 Калчо

    41 2 Отговор
    Вируси, санкции, спиране на икономики и т.н., целта е една - намаляване на населението.
  • 22 Грульо

    49 1 Отговор
    "Санкциите на Запада ще доведат до катастрофа на световната икономика"

    Че нали туй е целта. Големото зануляване, или поне САЩ да се измъкнат от големата си финансова дупка, 30 трилиона дълг пирамида, с оправданието, че по цел свет е криза, и да не излезнат реднеците с пушките да питат защо така бе Байдане.
  • 23 War eternal

    47 4 Отговор
    САЩ са напълно фалирали от доста време и се чудят как да завлекат и Европа. Е, вече успяха.
    След фалиралите Италия и Гърция, "световната ковид измама", вече нямат никакви други ходове освен икономическа война с Китай и конвенционална война с Русия (чрез Украйна), обаче нещо не им се получава.
  • 24 Васил

    6 35 Отговор
    Европа можеше да излезе победител като прати войски ама се оказаха по страхливи и от мишки. Накрая излезе че бензин за 3,00 лева струва повече от човешкият живот.3923

    Коментиран от #36

  • 25 До 24

    31 3 Отговор
    Иди се прегледай василчо, че тия "войски"дето са ти ги набили от Козяк не са на добре!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 копейката

    5 28 Отговор
    С един такъв адин рубъль питинофилите вече не могат да си купят дори едно лукче.

    Коментиран от #41

  • 28 То ясно

    38 2 Отговор
    Това че краварите са фалименто го знае цял свят, но никой не очакваше, че Европата така ще им се наведе! Барабар с вурстовете...жалко за Меркел!
  • 29 2121

    31 1 Отговор
    Това ,че от Европа,са гламави ,е ясно.Но,сащ да не се опитват да манипулират България и Българите.Всяка поместена публикация ,коментар изказване /на Байдън -пази Боже/говори за некомпетентност,за първичаност /не случайно в сащ има 65% необразованост и престъпни секти--адвентисти, лютерани, петдесятници, баптисти, мормони ,камиши еремите„и и така до 30/40 броя/ на тази паднала страна. е невярна.А, за О,краина убитите са умъртвени от самите Бандеровски групи о,краинци. Колкото до Аушвиц,той е създаден през периода 1939/41 година.Кои са били там ,потърсете документи. Сащ има за задача ,да използва Бандеровска О,краина/покрайнината/,като модус да напада Русия.Е,няма да стане. От Балканкия Полуостров, Цяла Азия, Китай,малките тигърчета Африка Монархиите,са за Русия.Остават Канада и сащ-против Русия..Всички са против сащ- защото от създаването си преди около 300 години/нямат История,има Колонии на Франция, Холандия, Испания, Англия и Робовладелски строй до 1861 г.С робовладелския си и колониален манталитет сащ не може да бъде на равна нога с България/?2000 г История,Гърция, Турция и най-вече с Русия.Вярно е ,че има една групичка от соросоиди които крещят, пишат/тъпия Найо Тицин, Тома Биков, Люба Кулезич,/и нищо не казват.Тъпите сащ нямат валута-печатат долари без златно покритие.Никога не са стъпвали на Луната/снимки в Холивудско студио/,сами си взривиха Кулите ,водят войни из целия цивилизован/ свят,убиват /Виетнам,напалм/.Нямат природни богатства.Искат да ги
  • 30 2121продължение

    31 2 Отговор
    Искат да ги присвоят от Русия. Няма да стане!Всички ще застанем до Русия и Вл. Вл. Путин Предречено от пророци,от Ванга, от Нострадамус ,че сащ няма да ги има на Земята .Франция остава, Русия и България също.А, България е майката в духовен план на Русия.О,краинците няма да ги има също ,защото са потомци на Степан Бандера/убивал Евреи, Българи, Руснаци през ВСВ.Пишете истината!Сащ лъжат и манипулират Германия .А, Германия и победена страна от ВСВ.Трябва да внимават с кого се съешават.
  • 31 2121продължение

    15 2 Отговор
    Искат да ги присвоят от Русия. Няма да стане!Всички ще застанем до Русия и Вл. Вл. Путин Предречено от пророци,от Ванга, от Нострадамус ,че сащ няма да ги има на Земята .Франция остава, Русия и България също.А, България е майката в духовен план на Русия.О,краинците няма да ги има също ,защото са потомци на Степан Бандера/убивал Евреи, Българи, Руснаци през ВСВ.Пишете истината!Сащ лъжат и манипулират Германия .А, Германия и победена страна от ВСВ.Трябва да внимават с кого се съешават.
  • 32 Илюминатор

    15 1 Отговор
    Нищо няма да постигнеш като триеш истината от коментарите, милено. Един ден слугите не шваб ще бъдете тричани до откат!
  • 33 Лео

    4 23 Отговор
    Едно нещо като хората нямат руснаците. Нито техника нито автомобили. Само приказки и заплахи. Който руснак може да избяга не се замисля изобщо. Ама няма смисъл то тука разбирачи много.
  • 34 Дааа

    21 3 Отговор

    До коментар #6 от "11111":

    А какво ще кажеш за германия г .лупако?Там не се ли бият като тука.
    За олио и брашно.Я се поинтересувай малко....
  • 35 ДЯДО ПОП

    2 21 Отговор
    По - важно е да катастрофира и да се разпадне кочината Русия !!!
  • 36 mi6osp

    18 1 Отговор

    До коментар #24 от "Васил":

    Глупости.
    На никого не му се умира за Украйна.
    На ЕС пък най малко.
  • 37 Боза

    0 11 Отговор
    Типичният комунистически философ е тая. Ще доведат до още наука и инженерство в цивилизования свят, другарки. Ние ще се оправим, да му мислят ватите.
  • 38 Анонимен

    16 1 Отговор
    Мисля,че е време,пазителят на демокрацията САЩ да се самосанкционира за Ирак-като ще сме защитници на мира и правата на човека,нека сме обективни.Какви са САЩ,че да налагат санкции на този и онзи?!Нещатници.Това е първото.Второ,но странно единствено Унгария заема адекватна позиция и мисли за интересите си.Целият ЕС обслужва интереси на САЩ,и нашата мила България и тя там,водена от хора без елементарно познание на българските интереси.Лично на мен,не ми се мизерства заради неадекватната политика водена от Украйна още от 2004та година насам-с измислените им оранжеви революции,финансирани от американските НПОта.
  • 39 пътя е

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Баня,сапун и направо към комина нагоре..,..Като зелена сделка с дявола.....
  • 40 Тинкоф Банк

    3 1 Отговор
    Обратното е - долара поскъпна откакто отвори американският пазар. В период на рекордна инфлация в САЩ биеща тази от 1982, долара им поскъпва а така се оскъпява още повече износа им.
  • 41 Това не е проблем

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "копейката":

    Важното е, че за 48 рубли = 0,96 лв. си купуват литър бензин в Москва. Ти твоя за 3.25 ли го купуваш?
  • 42 Въпросен

    1 2 Отговор
    Миленче, пишеш за неща , които не разбираш и....за хонорар. Бъди здрава
  • 43 Калмук

    1 1 Отговор
    Е,вие как искате да пише Милена ... нали вестникът е китайски ... хонорарът също.