Last news in Fakti

5 Юни, 2013 11:55 1 112 0

БДЖ ще преговаря за разсрочване на дълга

  • бдж

„Холдинг БДЖ“ трябва да поднови преговорите с кредиторите си за разсрочване на задълженията му, отбеляза в интервю за „Стандарт“ транспортният министър Данаил Папазов.

Той не пропусна да отбележи, че БДЖ редовно изплаща всички лихви към финансовите кредитори, така че „не е толкова лош длъжник и от тази позиция трябва да преговаря за разсрочване на задълженията“.

В края на миналия месец служебния министър Кристиян Кръстев беше казал, че дългът на железницата се преструктурира, че общият им размер е 474 млн. лв., от които 154 млн. лв. - просрочия.

За оздравяване на железниците сегашният министър предвижда БДЖ да изплати с прехвърляне на собственост дълга си от 100 млн. лв. към Националната компания железопътна инфраструктура. Освен това шефът на транспортното ведомство изтъква и това, че от 2002 г. досега държавата не е платила на железниците около 300 млн. лв. субсидия, на които също разчита за стабилизиране на дружеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА