Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Юли, 2022 12:37 3 459 24

Определена е датата, от която Германия се отказва от руски петрол и въглища

  • германия-
  • газ-
  • въглища-
  • отказ

Русия доставя на Германия 40% от въглищата и петрол

Определена е датата, от която Германия се отказва от руски петрол и въглища - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германия ще спре да купува руски въглища на 1 август, страната ще спре да внася петрол преди края на тази година. „Всеки, който познава историята на тръбопровода „Дружба“, който вече беше инструмент на съветската империя в Източна Европа, знае, че освобождаването от тази зависимост не е маловажен въпрос. Ще постигнем това след няколко месеца“, каза заместник-министърът на финансите Йорг Кукис на конференция в Сидни, Австралия.

Русия доставя на Германия 40% от въглищата и петрола, консумирани от страната, каза той. САЩ и Катар могат да станат алтернативни доставчици на гориво, добави германският заместник-министър.

Още новини от Украйна

Забраната за закупуване на руски въглища и частично петрол беше включена в петия и шестия пакет от антируските санкции на ЕС. Европейската комисия не изключва пълно спиране на доставките на руски газ.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    55 6 Отговор
    На тази дата , Германия ще се откаже от акъла си.....!!!

    Коментиран от #4

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    45 6 Отговор
    На студ МРЪЗНИ-
    ГЪЗАР бъди ‼️
  • 3 Някой

    40 5 Отговор
    Чакам да го видя това. Тогава ще повярвам.
    Отварящ въглищните централи, а спират вноса на въглища. И от Украйна не могат да вземат - Донабсс е в Русия вече.
    Петрола - пак греда. Ще се оскъпи арабския нефт. Пък трябва и рафинериите да се пренастройват. А това си е скъпа и пипкава работа. Не знам кой ще плаща милиардите за това...

    Коментиран от #6, #22

  • 4 гост

    13 36 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Напротив , ще си намери акъла , загубен за последните 30 години , поставяйки се сама в тотална зависимост от Раша , благодарение на продажници като Меркел и Шрьодер !!! Ако вместо да строи северни потоци и да разчита на тръбички като "дружба" (каква подигравка) беше си направила терминалите за втечнен газ , сега щеше да покаже среден пръст на гнома и да не и пука !!! А той пък най-вероятно колкото и да му се ще нямаше да посмее да се прави на "император" !!! Но крайния резултат ще е същия , Германия НИКОГА повече няма да се обвърже с Раша за каквото и да е , а последната ще си замине безславно със съдбата на СССР , само че вече без никакъв шанс повече да бъде нещо повече от суровинен придатък на Китай , докато и той го закъса след отпадането на износа за същия запад !

    Коментиран от #10

  • 5 Индус от Бразилия

    29 1 Отговор
    Браво на Германия! Ще купува от нас)!
  • 6 гост

    9 37 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Не само ще го видиш , ами гледката ще е такава , че ще искаш да не си го виждал !! Щото окончателно ще стане ясно , че МОЖЕ без руски боклуци , а връщане назад няма да има никога !!! Ако ще без пари да и ги предлага Раша , мандалото лопна , Европа вече зачеркна Раша от картата и това ще е " навсегда" , че да разбереш правилно !! ХАхах !!
  • 7 Гост

    25 0 Отговор
    Хайде сега, след има -няма час-два, напишете я още една статия, по същата тема, със същият текст... Два пъти не е достатъчно! Браво, професионалисти!
  • 8 Сандо

    29 2 Отговор
    Съсипията на Германия води след себе си съсипването на Европа,част от която,неизвестно защо,е и България.Сбъдва се вековната мечта на англосаксите.
  • 9 БПФ

    26 1 Отговор
    Давайте, то и германските граждани и предприятия така мислят. Наесин, най-късно на зима не бутове, РЕВОЛЮЦИЯ ще има - и германските пишман политици ще бъдат трeпани като бесни пцета направо на улицата !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 супер

    22 1 Отговор
    До Германия.
    ПРОДАВАМ ДЪРВА МЕТРОВКИ !!!!!!
  • 12 123469

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "БПФ":

    Не му се нерви, рософобите са програмирани само да мразят, те са заслепени и не могат да мислят трезво и критично.
  • 13 гост

    7 22 Отговор

    До коментар #10 от "БПФ":

    Че Раша ли е "сигурния доставчик" , бе "мозъчния" , хахаххахаххахахахаха !!! Това на Копринка ли ви го разправят или на сбирките на "Израждане" , хахахаххах !!! ПО-НЕСИГУРЕН доставчик от Раша няма и няма да има во веки , прокажен да беше няма така да бяга от нея всичко живо !!! Само гледай как любимия ти Китай ще я изработи като се успокоят цените след година две , газ ще пият и петрол ще ядат любимите ти ватници , че по-бързо да се отърват от мъките в тоя свят , за тях бъдещ Гулаг , щото и навънка ще ги пускат само ако трижди се закълнат че гнома е антихриста и го проклинат вовеки , хахаххахахах !!
  • 14 гост

    11 17 Отговор
    Русия губи един платежоспособен клиент с милиони потребители....в днешно време да спечелиш един такъв клиент си е чудо,а загубата на такъв клиент си е самоубийство. Как може изобщо руснаците да сравняват клиента Германия с клиента Индия, и да си мислят, че ще спечелят повече защото Индия е държава с повече население от Германия. Едните се возят и до тоалетна с автомобил,а другите имат повече пътници возещи се върху влака отколкото във влака.

    Коментиран от #15

  • 15 3406

    20 7 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Трябва да се гледа в преспектива-немската икономика загасва, докато тази на Индия тъкмо се развива;)

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гepманистaн и ес са чао

    15 1 Отговор
    на мюмюнитe в гeрманиcтaн не са им нужни ток и индурстрия те са си свикнали и в пещери да обитават
  • 18 гост

    5 10 Отговор

    До коментар #15 от "3406":

    Икономиката на Индия е заложила още преди десет години ПЪЛЕН ПРЕХОД към ВЕИ до 2040 година и доста добре го изпълнява !! Индия е втора след Китай в Азия по ВЕИ мощности и всяка година инсталира повече нови от САЩ !! Потенциала само за фотоволтаици , а оттам на зелен водород е колкото за три ЕВРОПИ и то със себестойност 2-3 ПЪТИ по-ниска от същата в самата Раша !! Скоро ще се окаже , че не Раша на Индия , а Индия на Раша ще продава енергия !!
  • 19 гост

    6 15 Отговор

    До коментар #15 от "3406":

    Вярваш ли си? Само си спомни приказката Вари го,Печи го......Губеща е Русия. Германия има пари,ще купува от където си иска. Не се притеснявай за немците, защото имат държава зад гърба си и е зад всеки един. Германия е СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА,не е оставила нито един без покрив,на студено или гладен.

    Коментиран от #20

  • 20 Ехааа

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Викаш в социалната Германия еврата ги събират по дърветата за да ги раздават като компенсации!!! Та той бюджета първо взема чрез данъци парите а после ги преразпределя!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Охаааа

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Ехааа":

    Ти сега от бедна България се опитваш да обясняваш как се прави разпределението в богата Германия ли ??? Нито си им на заплатите, нито си им на икономиката,а май малко си им на социалната политика. Бъди сигурен, че по време на комунизма България не е имала и една десета от това, което има Германия като социална политика
  • 22 не питай

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    ясно е кой плаща и кой ще плаща, и се стягай "с твърда решимост да защитим демокрацията и свободата", както ни призова една акушерка, многодетна майка, von der не знам от кое село някъде во немалко.

    Коментиран от #23

  • 23 не е

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "не питай":

    немалко, а немачко/нещо като немско/. Ето първи крачки...телефоните вече мислят вместо нас и ни направляват
  • 24 Габдулла

    1 0 Отговор
    Не се джавкахте толкова примитивно! Да започнем от там, където започна всичко преди двадесетина години. Милиард и нещо от велосипеди преминаха на мотоциклети и лимузини. Петролът поскъпна, защото нямаше излишни количества.до ден днешен резервоар е Иран, Венецуела,Русия и Арктика. Тоест пак в Русия. С газа нещата са същите. Замяната на руските енергоносители с други е просто преливане от пусто в празно. "Прането" на петрола и газа е в ход. Фотоволтаиците и вятърът предизвика само течение в слънчасалите глави на бездарните негодници на западните либерасти. Те просто не се оправят с елементарната математика. Липсва им основното образование. Подобно нещо имаше в началото на седемдесетте. Тогава в рамките на седем- осем години нещата се урегулираха, но от тогава живеем все по- зле. Боя се, че ще живеем още по зле.