Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юли, 2022 10:05 1 309 3

Moody's: Целта на една от най-големите европейски икономики е трудно постижима

  • германия-
  • италия-
  • moody’s-
  • газ-
  • независимиост-
  • отказ

Запасите на Германия и Италия ще стигнат само за 1 зимен месец

Moody's: Целта на една от най-големите европейски икономики е трудно постижима - 1
Снимка: Shutterstock

Международната рейтингова агенция Moody's предупреждава, че целта на Германия да намали зависимостта си от руския газ до 10% до 2024 г. ще бъде трудно постижима.

„Германия се стреми да намали зависимостта си от руския газ. Докато Германия вече постепенно намали тази цифра от 60% през 2020 г. до 35% до средата на април на 2022 г., достигането на целта от 10% означава замяна на около 42 милиарда кубични метра, което няма да бъде лесно", се казва в съобщението.

Още новини от Украйна

Италия на свой ред, благодарение на тръбопроводите до Северна Африка и LNG терминалите, може да постигне поетапно спиране на руския газ до 2025 г.

В същото време агенцията посочва, че по-нататъшното намаляване на доставките на газ от Руската федерация ще създаде икономически и бюджетни бариери и ще увеличи дълговата тежест за двете страни. "Ако доставките от Русия не бъдат възобновени след приключване на поддръжката на газопровода "Северен поток" в края на юли, вече високите цени на енергията ще се увеличат още повече и правителствата ще бъдат принудени да приложат някаква форма на нормиране. Различни анализи показват, че въздействието върху германската икономика ще бъде между 3 и 6% от БВП, а за Италия - между 1 и 3%.

Запасите от газ в Италия и Германия ще стигнат само за един зимен месец. Няма гаранции, че всички запаси ще бъдат използвани за вътрешно потребление.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соросоид

    10 0 Отговор
    Така, така... продължавайте да санкционирате и ще цъфнете!!! 😁😁
  • 2 Където пипне демократ

    6 0 Отговор
    трева не никне. Цели имали горките, но никакъв анализ как?
  • 3 1-20

    6 0 Отговор
    И тези ще преживеят катарзис. Шрьодер и баба Меркел добре ги нагласиха.