Last news in Fakti

11 Август, 2022 15:51 1 084 4

КРИБ: Първостепенна задача е подготовката за зимата

  • криб-
  • икономика-
  • бизнес-
  • цени

Растящите цени на строителните материали е друг сериозен проблем

КРИБ: Първостепенна задача е подготовката за зимата - 1

Повече съвместни инициативи, оперативен диалог по приоритетните теми и използване на експертизата на работодателите и синдикатите при формиране на политиките в сектора. Това са част от приоритетите, които служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов представи на среща с Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ), съобщиха от Министерството.

Разговорът бе по негова инициатива и продължава серията от експертни обсъждания за състоянието и бъдещето на българската икономика, които започнаха с всички синдикални и работодателски организации от първия ден на мандата му.

За бизнеса приоритетна задача е подготовка на икономиката за идващата зима и сигурност на енергийните доставки, подчертаха от КРИБ. Според тях има много неизвестни и около българския План за възстановяване и устойчивост, а това е историческа възможност за страната ни, която трябва да използваме ефективно. Растящите цени на строителните материали е друг сериозен проблем за членовете на Конфедерацията. По-добър диалог с изпълнителната власт бе поискан и при мониторинга на проектите с европейско финансиране и отчитане на последствията на глобалната пандемия върху дейността на предприятията.

"В следващите месеци ще имаме пълна координация с Министерството на иновациите и растежа, за да можем да предложим и най-добрите мерки за бизнеса", обясни министър Стоянов.

Той разясни, че вече е проведена оперативна среща с министър Пулев и диалогът между тях ще бъде постоянен. "Нашето правителство няма да има комфорта да се занимава само с организация на избори, защото проблемите са много и те искат незабавно решение", допълни той.

Сред темите, които работодателските и синдикалните организации поставят на разговорите, са сигурност на енергийните доставки, Зелената сделка, мерките за насърчаване на растежа.

"Времето ни е малко и затова разчитаме на бизнеса и синдикатите да участват активно в процесите и да дават обратна връзка за провежданите политики", каза министър Стоянов.

От страна на работодателската организация в срещата участие взеха членовете на Управителния съвет на КРИБ Стоян Ставрев и Любомир Пейновски.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калитко

    3 0 Отговор
    Да точно растящите цени на строителните продукти е най-големият проблем.
  • 2 Софиянец

    5 1 Отговор
    Добре дошъл отново в България, Газпром!
    Злото същество просто киро не успя да прецака за дълго това!
  • 3 Буко Баламата

    1 0 Отговор
    Тия па по време на война сигурност искат алооо.Сигурност при Бойко,отчиташ 50% и имаш поръчка.
  • 4 Азим

    0 0 Отговор
    Стига са ревали от КРИБ, шефът им профука на Миконос 3,6 млн.лв.