19 Август, 2022 12:53 1 034 5

Fitch Ratings потвърди рейтинга на Българската банка за развитие "BBB" с положителна перспектива

  • фич рейтингс-
  • банка за развитие-
  • кредитен рейтинг

Рейтингът на банката е равен на държавния и практически е най-високият възможен кредитен рейтинг за ББР, съобщиха от финансовата институция

Fitch Ratings потвърди рейтинга на Българската банка за развитие "BBB" с положителна перспектива - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Международната рейтингова агенция "Фич Рейтингс" (Fitch Ratings) потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Българската банка за развитие (ББР) - "BBB" с положителна перспектива.

Рейтингът на банката е равен на държавния и практически е най-високият възможен кредитен рейтинг за ББР, съобщиха от финансовата институция.

Оценката се базира на добрата капиталова позиция на ББР, високата вероятност и наличието на фискално пространство за подкрепа от страна на собственика - българската държава, стабилното финансиране от международни финансови институции, депозити от държавата, държавни структури и предприятия, както и поддържаната висока ликвидност, се посочва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    1 0 Отговор
    Ако изберете Промяната, ще вдигна на ААА.
  • 2 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Тия рейтинги се Купуват, за да ти пробутват все повече Кредити, които няма да има живи да изплатят. Съответно всичко се Краде, както си е по традиция.
  • 3 Подкрепа за Кирил и Асен

    1 6 Отговор
    4,5 % ръст на БВП, 20% ръст на обемите на индостриално производство (30% в парично изражение ), намаляване на дълга с 3 % и 2,3 млрд..
    Това са цифрите, останалото са мнения и пропаганда.
  • 4 Да бе да ама не!

    4 0 Отговор
    Тя е опоскана те положителен и дават!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.