Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Септември, 2022 07:37 10 614 13

Китай не може да насмогне на Европа

  • китай-
  • европа-
  • стоки-
  • дефицит

Бум в покупките на евтини китайски стоки

Китай не може да насмогне на Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Нарастващите цени на енергията в Европа предизвикаха бум на евтини китайски стоки като електрически одеяла и електрически нагреватели.

Износът на електрически одеяла от Китай за европейските страни се е увеличил с 97% от януари до юли, а електрически нагреватели с 23%, според Китайската асоциация на производителите на домакински електроуреди.

Още новини от Украйна

Китайската Chengdu Rainbow Appliance (Group) Shares Co е получила голям брой поръчки за електрически одеяла, "тъй като енергийната криза в Европа прави тези енергоспестяващи продукти по-привлекателни", посочва китайското финансово издание Caixin.

Позовавайки се на данни от анализатори на Guosen Securities Co. Ltd., публикацията съобщава, че европейските потребители са основният двигател на значителното увеличение на продажбите на произведени в Китай термопомпи с въздушен източник, тъй като те са по-ефективен източник на топлина от газовите нагреватели.

Изданието обаче отбелязва, че ръст на продажбите се наблюдава само сред определени категории стоки, като цяло износът на електроуреди от Китай за Европа през първите седем месеца на 2022 г. е намалял с 9,3% на годишна база. Като причина за спада изданието посочва прекъсвания в доставките заради ситуацията в Украйна и инфлацията.

Западът засили санкционния натиск срещу Русия заради Украйна, което доведе до по-високи цени на електроенергията, горивата и храните в Европа и САЩ. Руският президент Владимир Путин по-рано заяви, че политиката на сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия на Запада, а санкциите са нанесли сериозен удар на цялата световна икономика. Според него основната цел на Запада е да влоши живота на милиони хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    46 2 Отговор
    Китайско Електрическо одеало му е майката.... ХАХАХ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИВАН

    29 2 Отговор
    Давайте, заривайте цялата планета с боклуци и пластмаси, хората се оказаха с доста грешки, май ще правят нови хора, щото ние не се усещаме, въпреки всички знаци, които ни се изпращат.

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Цун Кай Го

    42 3 Отговор
    И Китай накрая ще поиска плащанията да са в юани, вместо в евраци и долари.

    Коментиран от #8

  • 6 Скоро

    28 3 Отговор
    И коли ще продават не само компоненти
  • 7 Бай Ламби

    37 0 Отговор
    Сега е момента да почнем да изнасяме юргани пълни с вълна кът едновремешните.Ни ток им требе ни нищо а топлят яко.Малко са тежички и както легнеш тъй и ставаш,няма завъртване под юргана ама важното е че топлят за безпари.
  • 8 Хахаха

    24 4 Отговор

    До коментар #5 от "Цун Кай Го":

    И ЕС ще им наложи санкции, а Урсула ще забрани и ходенето то тоалетна:)
  • 9 Хан Аспарух

    11 23 Отговор
    Най големия производител на кич стоки и боклуци е Китай. Една немска пералня може да изкара 20, 30 години, а една китайска след 5 години трябва да я хвърлиш. Един път се излъгал и си купих китайска риза, след първото пране стана на парцал и се зарекох никога да не купувам повече китайски евтини боклуци.

    Коментиран от #13

  • 10 Ти да видиш

    28 1 Отговор
    Ха ха ха. Нали китайските стоки бяха боклук? Нали Европа беше богата? А то какво стана?
  • 11 Рошко

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАН":

    Ужасно си прав, това човека даже не е и животно или хищник. Унищожава всичко само и само да си угоди а за последствията не мисли
  • 12 Пазарна икономика

    1 0 Отговор
    дойчета, франсета, белгиета, джендарета. Скоро маде ин ЕС ще е непродаваемо. Не може един западняк да получава на ден толкова пари колкото един китаец за един месец. Не може газта и горивата в ЕС да са пет пъти по-скъпи отколкото в Америка. Не може само да се печатат пари и да се купуват стоки от другите. И развиващите се държави се изучиха. Е само БГто с пишман политици си стои в тинята и изчезва
  • 13 то в Бг-то

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хан Аспарух":

    няма как да си купиш качествени стоки от Китай, при нас само евтините боклуци се внасят, щото Ганю нема кинти