Last news in Fakti

19 Януари, 2023 12:23 6 250 17

Цената на петрола пада, американските запаси изненадващо растат

  • петрол-
  • нефт-
  • брент-
  • опек

Пазарът продължава да губи импулс под натиска на опасенията, че икономиката на САЩ навлиза в рецесия, а и след като от УФР сигнализираха, че лихвите трябва да се покачат над 5 на сто, за да бъде овладяна инфлацията

Цената на петрола пада, американските запаси изненадващо растат - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на петрола спаднаха с около процент в азиатската търговия днес, след като бяха разпространени данни, показващи неочаквано увеличение на американските запаси от суров петрол, предаде Ройтерс. Това засили притесненията на пазара, че търсенето спада, съобщава БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море с доставка през март паднаха със 73 цента или 0,9 на сто до 84,25 долара за барел.

Американският лек суров петрол загуби 86 цента или 1,1 на сто до 78,62 долара за барел.

Пазарът продължава да губи импулс под натиска на опасенията, че икономиката на САЩ навлиза в рецесия, а и след като от УФР сигнализираха, че лихвите трябва да се покачат над 5 на сто, за да бъде овладяна инфлацията, въпреки че изненадващо продажбите на дребно през декември спаднаха повече от очакваното.

По данни на Американския петролен институт запасите от суров петрол на САЩ са се увеличили с 7,6 милиона барела през седмицата, приключила на 13 януари. Очакванията на анализаторите бяха за спад от 600 000 барела.

Добрата новина е, че за същия период запасите от петролни продукти спадат с 1,8 милиона барела при очаквано от анализаторите увеличение от 120 000 барела.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    13 10 Отговор
    Петрола е пътник, поръчал съм цена 38 долара за барел
  • 2 Хайде на манипулацията

    10 4 Отговор
    По данни на Американския петролен институт запасите от суров петрол на САЩ са се увеличили с 7,6 милиона барела през седмицата, приключила на 13 януари. Очакванията на анализаторите бяха за спад от 600 000 барела.
  • 3 Ротшилд

    25 16 Отговор
    Русия не може без долара, затова си държат парите в него и в евро, за да могат децата им в САЩ да пазаруват без конвертние разници.
  • 4 Жиката

    32 18 Отговор
    Западът е най-доброто, което се е случвало на руснаците. Ако не вярвате, питайте децата на Путин и Наришкин, които хапват в САЩ и Холандия.

    Коментиран от #16

  • 5 Шокк

    33 7 Отговор
    ,, американските запаси изненадващо растат" не е изненада , а търговия за много НУЛИ , продаваш запаса на 170 долара след което купуваш на 70 долара и ето ти една огромна печалба . Пък и спасил европа :D (всичко е игра на шах в която ние сме пешките )

    Коментиран от #12, #13

  • 6 Хохохо

    40 16 Отговор
    Забраняват на Европа да купува руски петрол а те се запасяват с такъв през Индия на много добра цена
  • 7 реру

    20 1 Отговор
    Това се отразява и на цената на бензина... Разликата в цената на бензина като цяло е смешна.
    Максимум 3 пъти между Исландия и Русия. Дори в Германия разликата е само 2,5 пъти, a разликата в средните заплати е 5+ пъти...

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    5 14 Отговор

    До коментар #7 от "реру":

    От тази картинка разликата на цената в Бг и в Рус не е в наша полза. Особено, като се има предвид, че средната заплата там е по-висока от нашата. Пак сме прецакани.

    Коментиран от #17

  • 9 Чичо

    11 4 Отговор
    Как щяло каубоите от САЩ да се предадат. Тях трябва да ги скалпират индианците от Русия и тогава нещата може да потръгнат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Палячо

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Смех 😆🤡🤣":

    То шаха не е игра на царете , а не за плиткоумни вие господине май сте дъвката под масата :DDD

    Коментиран от #15

  • 15 Палячо

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Палячо":

    Е игра на царете
  • 16 Защо

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Жиката":

    Е що не са под санкции . Да ги арестуват и съдят , или си плащат като нексо .на който кажат.
  • 17 Баба Гицка

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    А не е много сигурно.
    В България вътрешните дестинации на стоки са много по кратки, колите си ползват и газ, рядко дизел за тирове и камиони.
    С други думи, в Москва може два три пъти повече гориво да се изразходи от София.
    Или пък разстояния между големи градове в Русия 300-500km, а в България основните разстояния между близки градове (окръжни) са по 100-150км.
    Заплати средни- т.е мусака ядат 10процента от всички, 80 процента са с по-ниски доходи, а 10 процента над 2000лв....гледай средните доходи около минималните заплати и средните пенсии долу-горе това е реалността за Русийката и България