Last news in Fakti

13 Март, 2023 15:16 6 732 8

Една от най-големите сделки в авиацията ще е факт до дни

  • boeing-
  • саудитска арабия-
  • сделка

Саудитска Арабия планира да купи 100 самолета от Boeing

Една от най-големите сделки в авиацията ще е факт до дни - 1
Снимка: Shutterstock

Държавният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия възнамерява да купи 100 пътнически самолета Boeing, които да бъдат използвани в нова местна авиокомпания. Сред самолетите ще има и широзофюзелажни машини, които се използват за дълги полети. Цената на предстоящата сделка може да достигне 35 млрд. USD.

Официално сделката ще бъде обявена до дни, посочват източници на Тhе Wаll Ѕtrееt Јоurnаl, когато се очаква да бъде представена и новата национална авиокомпания.

Създаването на нов авиопревозвач е част от програмата за диверсификация на икономиката на страната, която е заложила основно на добив на петрол. Според властите, създаването на нова авиокомпания ще спомогне Саудитска Арабия да се превърне в световен бизнес център.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НовиЧертежи

    12 15 Отговор
    И тези ще купят чертежи, а с парите американците тепърва ще строят завод в САЩ, защото досега нещата не са били правени там... една и съща схема, плащаме за да се откриват заводи в САЩ. Ние за тази цена повече от 10 самолета нямаше да полъчим де :)

    Коментиран от #2

  • 2 ПалавНИК

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "НовиЧертежи":

    Ти между Бойнг и Нортроп груман виждаш ли разлика?! Или щом е щатско е фейк😆😆😆
  • 3 Защо не ни купи Туполев, Антонов и т.н.?

    11 11 Отговор
    Защо бе, другари русофили ?
  • 4 Щекупят

    13 5 Отговор
    Щот имат пари. А имат пари щот, въпреки че са чалмалии,наложиха себе си лато нормална държава с бъдеще и перспектива. Тия самолети ще летят пълни и ще носят приходи за оше такива самолети. Хората гледат с перспектива. Излязоха от пещерите и слязоха от камилите ама станаха хора. А ония мупащите само за война мислят и как да разрушават а не да градят
  • 5 Одит

    6 2 Отговор
    Долара губи стоиност! Печатани хартиики! Арабите бягат от долара и материализират запасите от долари в самолети! Не са глупави, щатските банки банкрутират, борсата е в паника …..

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Комбина

    0 0 Отговор
    Защо не Ил или Ту, а Боинг!
  • 8 Конспиратор

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Одит":

    1.82 за един лев?!?
    Колко страшно е да живее в лъжа, която трябва да поддържаш постоянно!