24 Септември, 2013 18:19 1 459 1

Папазов: За 100 дни изплатихме 121 млн. лв.

  • 100 дни-
  • транспорт

Транспортният министър се отчете за 100-те дни

Папазов: За 100 дни изплатихме 121 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

За 100 дни изплатихме 121 млн. лв. на бенефициентите по Оперативна програма „Транспорт“. Това каза министър Данаил Папазов на пресконференция за отчитане на направеното от новия управленски екип на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По думите му, са осигурени допълнително около 200 млн. лв. за изпълнение и подготовка на железопътни проекти, като част от тях са собствени средства на програмата, а за другите предстои да бъдат проведени разговори с Европейската инвестиционна банка. 

За изминалите три месеца бяха открити три важни участъка от магистрали като последната част на АМ „Тракия”,участъка Долна Диканя до пътен възел Дупница Север от магистрала „Струма”, както и в отсечката между Софийски околовръстен път и АМ „Хемус” при гара Яна (8.5 км.). Стартира строителството на лот 2 на автомагистрала „Струма” (37.5 км.), напълно завършена бе и подготовката на проекта за разширение на столичното метро – трети метродиаметър.

Министър Папазов отчете още, че са подписани 4 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ - за подготовка на лот 3 на АМ „Струма”, за подготовка за доизграждане на АМ „Хемус”, за изграждане на обходен път на гр. Монтана, „Рехабилитация на гаров комплекс централна гара София”, „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас – пътническа”, „Преустройство и саниране на приемно здание Пазарджик – II-ри етап”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 висок

    0 0 Отговор
    Що не каже, че повечето пари са платени на фирми на Черепа. А новите договори за " подготовка" "проучване" "рехабилитация"...нещо миришат като договорите за подготовка на площадката в Белене!! Що не започнат сроеж на нов участък с публичен търг за изпълнител както направи ББ за последните лотове на Тракия???