Last news in Fakti

22 Ноември, 2013 12:27 1 282 0

САЩ излизат от General Motors

  • general motors

Правителството на САЩ обяви, че ще продаде и последния от дял от 2% в General Motors (GM) до края на годината, предаде АП.

Агенцията се позовава на съобщение на министерството на финансите. Акциите на GM поскъпнаха до $39 или 34% от началото на годината.

Желанието на министерството на финансите на САЩ да се раздели със своето участие в автомобилния концерн е ясен сигнал за възстановяването на един от водещите сектори на американската икономика.

Правителството получи 912 млн. акции от компанията срещу финансовата инжекция от $49,5 млрд. по време на финансовата криза. До момента чрез продажба на притежаваните акции министерството на финансите успя да си върне $39,6 млрд.

Предварителните данни показват, че General Motors през 2013 г. ще е на второ място по брой продажби с 9,7 млн. продадени бройки.

Най-големите пазари за компанията са САЩ, Китай, Бразилия, Великобритания, Канада, Русия и Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА