Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 09:10 1 568 21

Как ще се компенсира липсата на туристи от Израел

  • туризъм-
  • туристи-
  • зимен туризъм-
  • израел-
  • бранш

Израелските туристи пристигат у нас за зимен, СПА и хазартен туризъм и са важен пазар за туристическия продукт на България

Как ще се компенсира липсата на туристи от Израел - 1
Снимка: БГНЕС

Туристическият бранш ще търси начини да компенсира израелския пазар след военните действия в Близкия изток. Израелските туристи пристигат у нас за зимен, СПА и хазартен туризъм и са важен пазар за туристическия продукт на България. Те са впечатлени от българската природа и климат и оценяват страната ни като спокойна и сигурна дестинация, посочват експерти, пише БНР. Туристите от Израел са на 4-то място по брой регистрации с поне една нощувка у нас от януари до юни тази година - малко над 82 хиляди, като бележат ръст спрямо същия период на миналата година с 64%.

През миналата година те са били повече от 152 хиляди като за сравнение през 2019 година преди пандемията те са били близо 200 хиляди, сочат данните на министерството на туризма.

Ведомството вече обмисля накъде да насочи рекламната си кампания, за да компенсира този пазар. Павлина Илиева от Обединение "Бъдеще за туризъм" заяви:

"И ако колегите от хотелиерския бизнес направят някакво бързо пренасочване в рекламите си съответно към пазар "България", защото това е най-бързото нещо, което може да се направи, а едновременно с това със съседните наши държави, които традиционно, така или иначе, пристигат и са наши гости през зимата"

Всеки пазар има своята специфика и е трудно да се каже как директно един пазар може да бъде компенсиран, посочи д-р Даниела Стоева от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти:

"Един пазар като Турция бил могъл да бъде добър регулатор, ако, разбира се, се направят необходимите мерки да се улесни достъпът на турски граждани в България по отношение на визите".

Иван Грошев от Асоциацията на агенциите за входящ туризъм допълва:

"По-скоро трябва да се търси активност на съществуващите пазар, за да можем да увеличим обема от тях, за да можем да компенсираме донякъде очаквания и логичен спад на пазар "Израел".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 2 Отговор
    Спартана докара много хазари.Една група идва в заведението ми и не знаеха дума български.Ядоха пици и питаха къде има забавления.
  • 2 я да видим

    22 0 Отговор
    че на кой му трябват тези примати ??? а да сетих се на собствениците на казина е явно те са си платили за тази “статия”…
  • 3 да де

    21 0 Отговор
    По пътя на логиката след украинските туристи трябва да дойдат палестинските.
  • 4 Бай Лисан

    16 0 Отговор
    Е, добре де, до еврейските комарджии ли допряхме накрая?
    Що не публикувате какви са приходите от хазарт за миналата година например?
    От данъци, такси, лицензи?
    Сигурен съм, че не са повече от два и петдесе. Лева.

    Коментиран от #12

  • 5 Сталин

    13 0 Отговор
    Ще докараме туристи от Бурунди,Конго и Занзибар и пак ще напълним хотелите на мутрите
  • 6 Тото

    22 3 Отговор
    😂😂😂😂 туристи от Израел !!!!! Ние сами затворихме вратите на десетки хиляди туристи от Русия сега ще мислим за 20 души от Израел !!!
  • 7 Жриците

    13 0 Отговор
    и казината да му мислят !
  • 8 Пико

    8 0 Отговор
    С палестинци!
  • 9 И зима, и лято

    8 1 Отговор
    Израелските туристи са много и са заможни. Най много обаче ще пострадат казината. Всички знаят защо идват у нас.......
  • 10 соломон напасания

    9 1 Отговор
    Внимавайте с англичаните и французите , носет с себе си тия бръмбари които се развъждат по леглата , Вчера чето статията се напастта там се разрастнала много силно защото не съблюдават никакви хигиенни навици .
  • 11 Никой не го интересува

    11 1 Отговор
    Нациста Израел какви проблеми бил имал с туризма..... туристи в Израел само луди хора могат да са от сега на татък. ......цитати от израелски медии : Ортодоксалните евреи са заснети да плюят по християнските туристи в Стария град на Йерусалим в последния инцидент на тормоз, насочен към религиозното малцинство......Еврейски заселници, празнуващи празника Сукот, плюят върху група християни, след като са се срещнали в стария град на Йерусалим. Еврейско надмощие в най-добрия си вид........Ортодоксалните евреи са заснети да плюят по християнските туристи в Стария град на Йерусалим на 2 октомври 2023 г. (Заснемане на екрана/Twitter)........
  • 12 А до кой да допрем?

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Лисан":

    Като червените бандити(сегашни пребоядисани БСП, ДПС, ГЕРБ, СДС) нямаха акъл с толкова откраднато да направят някой и друг модерен завод, а само хотели, кръчми, казина и молове построиха. Толкова им е капацитета.

    Коментиран от #19

  • 13 туристи от Израел

    13 2 Отговор
    В България не трябва да приемаме по много причини. Просто трябва да им бъде забранен достъпа в България. Израел трябва на пълна изолация да бъде подложен. Това е държава терорист извършваща геноцид.
  • 14 Никой от

    11 3 Отговор
    колегите от хотелиерския бизнес, евреин от Израел няма да приеме в хотела си. Категорично ви го казвам. И впрочем чартърите с Израел трябва да бъдат затворени поне за 5 години. В момента израелците само проблеми и тероризъм могат да донесат на България. Отделно стои и моралният въпрос дали въобще дипломатически връзки с тази нацистка държава Израел трябва да поддържаме. Турция вече изгони израелските дипломати с повод опастност за сигурността им ....... България също трябва да изгони поне временно посланика на Израел в страната. Отделно че нещо много почна да си отваря устата по теми несъвместими със статута му и да набеждава медии за "партизански" и какво ли НЕ......
  • 15 Голата истина

    13 0 Отговор
    Дано да фалират хотелите на мутрите но те пък дават на политиците
  • 16 ИЗСРАел

    8 1 Отговор
    Е терорист. Пълна изолация за него е нужна. До дупка. Израелски туристи в България не щем да виждаме.
  • 17 Мижи Турка

    6 1 Отговор
    Тагаренко ще им прати български туристи, и без това са счупени и на нас ни ни трябват
  • 18 Крал Джулиан

    7 1 Отговор
    Абе във България боб хвърляме за тези смърдели.
    ЗАДРЪЖТЕ СИ ГИ ЗАВИНАГИ И НИКОГА ДА НЕ СТЪПВАТ НА НАША ТЕРИТОРИЯ.
  • 19 Забравяш

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "А до кой да допрем?":

    Подмяната. Като строителен предприемач мога да ти кажа че при тях процента е 20, не като толупа 10. И го искат авансово. Вече съм в Гърция.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.