Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 15:03 1 834 1

Mitsubishi Motors с важна новина за производството си

  • mitsubishi motors-
  • япония-
  • китай-
  • производство

Прекратява дейност в Китай

Mitsubishi Motors с важна новина за производството си - 1
Снимка: Shutterstock

Японският автомобилен производител Mitsubishi Motors реши да спре производството на своите продукти в Китай поради ниски обеми на продажби. Това се казва в изявление, публикувано на сайта на автомобилния производител.

В резултат на това Mitsubishi Motors ще излезе от съвместното предприятие с китайската компания GAC Group, която започна дейност през 2012 г. в провинция Хунан. Понастоящем не е предоставена информация за конкретно време за този процес.

Според вестник Nikkei, пикът в продажбите на автомобили, произведени от Mitsubishi Motors и GAC Group, е през 2018 г., когато съвместното предприятие успява да продаде около 140 000 автомобила в Китай. След това съответната цифра започна да намалява на фона на нарастващата популярност на електрическите превозни средства и автомобили от местни производители на китайския пазар. В тази връзка работата на завода на компанията беше спряна през март 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    6 0 Отговор
    Мицубиши да дойде тук в България и да види какво е западане....да не мрънкат толкова! Да правиш бизнес в страната на репликите е малоумно и да чакаш възвръщаемост на инвестицията .....тук поне още на адмистативно нива ще издрусат чувала за почерпка ...до производство се съмнявам да им стигнат силите !