Last news in Fakti

19 Декември, 2023 16:21 2 135 2

Русия и Казахстан обсъдиха важен транспортен коридор

  • казахстан-
  • русия-
  • жп-
  • транспорт

Товарният трафик по пътната артерия Север-Юг отчита ръст от 5.4%

Русия и Казахстан обсъдиха важен транспортен коридор - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на Руските и Казахстански железници обсъдиха обемите на трафика по транспортния коридор Север-Юг до 2030 г. „Ключовата тема на срещата бяха основните насоки за развитие на транспортните коридори, преминаващи през територията на Русия и Казахстан, координирането на обемите на трафика по източния маршрут на международния транспортен коридор Север-Юг до 2030 г.“, се казва в съобщението на пресслужбата на КТЖ.

Страните също така се споразумяха да увеличат обема на транспорта от републиката до Руската федерация и обратно с помощта на електронни товарителници, „за да подобрят работата по прехвърляне обмен на влакове на кръстовища, използването на локомотивна тяга и цифрово взаимодействие на място на товарния транспорт."

През 11-те месеца на 2023 г. обемът на товарния трафик между Казахстан и Русия се е увеличил с 5,4% и възлиза на над 83,8 милиона тона.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евразия

    1 0 Отговор
    Се развива и расте ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.