Last news in Fakti

25 Януари, 2024 14:25 1 409 6

ЕС планира удвояване производството на електроенергия до 2050 година

  • ес-
  • електроенергия-
  • производство-
  • парникови емисии

Също така и да постигне нулеви нетни емисии парникови газове до съответната година

ЕС планира удвояване производството на електроенергия до 2050 година - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

ЕС планира над два пъти да увеличи производството на електроенергия и да достигне нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г., съобщава аг. Bloomberg като се позовава на аналитичен документ на Европейската комисия.

„През следващите десетилетия ще са необходими значителни увеличения на доставките на електроенергия, главно поради нарастващата електрификация на секторите за крайна употреба“, се казва в документа.

За постигане на препоръчаните от учените цели за намаляване на емисиите на парникови газове се планира производството на електроенергия да се увеличи до 5200 TWh до 2040 г. и до 6900 TWh до 2050 г. спрямо 2900 TWh ч през 2021 г., отбелязват анализаторите на Европейската комисия. Тези цели се очаква да бъдат постигнати чрез увеличено използване на възобновяеми енергийни източници и зелени технологии.

През юни 2021 г. Европейският парламент прие законодателство, задължаващо страните от ЕС да намалят парниковите емисии с 55% до 2030 г. в сравнение с нивата от 1990 г. и да достигнат нетната нула до 2050 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фон дер Миндер

    6 2 Отговор
    Сметка без кръчмар. Ще видим дали ще стане!!!
  • 2 ЕВРОНЮЗ

    10 1 Отговор
    Хайде моля ви се пишете какво става в Италия. Тракторите не са по нивите а на магистралите и пред сградите на оялата се бюрокрация. Затова че искат да им вземат земите за тия идиотски фотоволтайци и ни накарат да ядем скакалци и пластмасови пържоли.

    Коментиран от #4

  • 3 С танка

    3 0 Отговор
    Или те нас, или ние тях, няма да има друг вариант
  • 4 ТраКторите

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЕВРОНЮЗ":

    Тракторите са и във Франция навън и в Германия - но така е при демокрацията - никой не е съгласен, ама нали има избори и с това се измиват, че избирателите искали тези неща да се случат ....
  • 5 Ами ЕС

    1 0 Отговор
    трябва да направи и ЕРП-та, че на нашата територия местните дават изграждане на ФЕЦ само на свой хора.
  • 6 Запознат

    1 1 Отговор
    Зелената сделка е демагогия родила се в главите на един континент на запад. Автомобилостроенето е едва 0.25% от глобалното повишението на температурата. Земята има цикли през които преминава и това е условието от едни кратуни които манипулират жителите на нашата планета. В Азия го знаят това нещо и затова не са кандидати за участие в ЗЕЛЕНИЯ свят. Като е толкова лошо положението защо не задължат държавите да садят готи на 40%от териториите си. Питам само?