Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 11:11 8 409 16

Най-бързо растящата икономика в света

  • индия-
  • икономика-
  • бвп

Това е Индия с ръст от 7.5% на БВП

Най-бързо растящата икономика в света - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

С ръст на БВП от 7,5%, икономиката на Индия се превърна в най-бързо развиващата се икономика на планетата и ще продължи да бъде така и в бъдеще. Премиерът Нарендра Моди обяви това по време на откриването на Международната енергийна седмица в Гоа.

„Енергийната седмица идва в много важен момент: през първите шест месеца на текущата финансова година (от 1 април 2023 г. до 31 март 2024 г.) темпът на растеж на БВП на Индия отново се увеличи със 7,5%. Тази цифра е много по-висок от очакваното за глобалния растеж“, каза ръководителят на индийското правителство.

"Днес Индия се превърна в най-бързо развиващата се икономика в света. А наскоро МВФ прогнозира, че ще растем със същото темпо", добави премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ощи

    12 3 Отговор
    У рЯката ли са къпят? СичкУ фъргат внея пак,нали.....?
  • 2 БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЬзнанието

    11 2 Отговор
    Мечта на неолибералите, предсказание несбъднато от техният баща Милтън Фридман. На кое място е по образование и реализация на образованите Индия, инфраструктура? На 150то, а Китай на 5-то, по потребители Китай е на първо, и по най много учени и специалисти. Най-бедният китаец в китайско село е заможен колкото най заможният в индийско село.

    Коментиран от #16

  • 3 Българин

    3 6 Отговор
    Кога ще ги стигнем индийците
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РЕД И ХАОС

    10 2 Отговор
    Китай произвежда 5 пъти повече електричество от Индия, и ДВА ПЪТИ повече от САЩ.
  • 6 БеГемот

    6 5 Отговор
    Нормално и най добрата демографска структура на населението ...много млади и образовани хора...бай Ганьо си мисли че са като наще индианци ама те кацнаха на обратната страна на луната ...сами!

    Коментиран от #13

  • 7 РЕД И ХАОС

    9 3 Отговор
    Инженерът разкрил Фолксваген в САЩ, е години безработен в Индия. След като САЩ му прекратяват визата. Безработица и неграмотност до шията. 80 процента от индийците не знаят индийски език, а само селски език. Дори в градовете само 1% от пътищата имат асфалт.
  • 8 СЕРИОЗНО

    7 4 Отговор
    Заради Русия, търговия с Русия. България пък постигна огромен растеж с износът на ток от соц и руски изградени централи. Но цената спадна, и сега ..

    Коментиран от #10

  • 9 От дек на дек?

    11 1 Отговор
    Тия, дето масово хората труповете на умрели хора
    по бреговете на реките и ги пускат полуизгорели !?

    Коментиран от #12

  • 10 Нищо общо с Просия,

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "СЕРИОЗНО":

    просто Китай да му мисли.
  • 11 Как бре

    3 3 Отговор
    Според медиите Европа цъфти та вързва???МАЙКА ВИ МАНИПУЛАТИВНА ИЗРОДИ ДА НЕ БЯХТЕ СЕ РАЖДАЛИ В МОМЕНТА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СЕ ЛЪЖЕ КОЛКО ЩЕ МУ Е ДОБРЕ В ЕС КОЙТО СЛЕД ДВЕ ГОДИН СТАВА ФАШИСТКИ ЛАГЕР ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ С ДИГИТАЛНОТО ЕВРО ТЪПАЦИ!!
  • 12 Лдлд

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "От дек на дек?":

    Имат много древна култура, език и цивилизация. Това, че стигнаха до бедност е вследствие на английската империя, която ограбва богатствата им. Но както се вижда, Индия ще просперира отново. Това за труповете си има различни обяснения, но не сме достигнали тяхното ниво в това отношение, в схващането им за смъртта.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ерсте банк

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЬзнанието":

    Данните са такива, но забравяш, че животът тече и се променя. Сингапур 1958 е една държава без стотинка. Китай преди 60 години е изостанала държава. Япония 1953 е страна в руини, която се спасява от глада покрай производството и продажбата на снаряди на южнокорейците.

    Защо да не дръпнат нагоре и индусите?!

    Впрочем, ние също можем да достигнем 10-15% годишен ръст на БВП, ако едно сериозно управление се постарае да създаде и организира високотехнологично производство и производства с висока добавена стойност. Знаем какво ни трябва, но не привличаме инвеститори, което означава, че държавата би могла да създаде тези производства в сътрудничество с бизнеса, фондове за рисков капитал, университетите и научните институти. Правено е и преди - в ыпония, в Китай, в Южна Корея...

    Впоследствие държавата би могла да се оттегли или да остане акционер.

    Най-лошото е, че нищо не се прави. Трагедия!