21 Февруари, 2014 14:42 1 001 0

Украйна се отказа да емитира облигации за $ 2 млрд.

  • украйна-
  • облигации

Властите в Киев защитиха договорката с мотива, че без този заем икономиката на Украйна би изпаднала в социален колапс и банкрут

Украйна се отказа да емитира облигации за $ 2 млрд. - 1
Снимка: АП/БТА

Министерството на финансите на Украйна се е отказало от обявеното по-рано намерение за пускане на облигации за $1,984 млрд. Емисията трябваше да бъде закупена от Русия. Това става ясно от съобщение от Ирландската фондова борса.

На 20 декември 2013 г. на нея бяха пуснати облигации за $3 млрд., които бяха изкупени от Русия при доходност от 5%.

Според Ройтерс властите в Киев очакват разрешаване на политическата криза в страната, за да пуснат следващия транш, който да бъде пласиран при по-добри условия.

Договореността за купуването от Русия на еврооблигации на Украйна за $15 млрд. беше сключена на 17 декември 2013 г. по време на преговорите между президентите на двете страни Владимир Путин и Виктор Янукович. Властите в Киев защитиха договорката с мотива, че без този заем икономиката на Украйна би изпаднала в социален колапс и банкрут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА