Last news in Fakti

23 Март, 2014 10:16 1 626 0

ЧЕЗ и EVN ограничават ВЕИ мощности по искане на ЕСО

  • чез-
  • есо-
  • веи

На 23.03.2014 г., за периода от 10:00 ч. до 17:00 ч. по искане на ЕСО ще бъде ограничено производството на електрическа енергия от възобновяеми източници на територията, обслужвана от ЧЕЗ, съобщават от пресслужбата на дружеството.

Териториалните диспечерски управления на държавния „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД разпоредиха на "ЧЕЗ Разпределение България" АД да бъдат ограничени с 60% максималните работни мощности на всички производители на електрическа енергия от възобновяеми източници, присъединени към електроразпределителната мрежа.

"ЧЕЗ Разпределение България" АД напомня, че разпорежданията на оперативния персонал на Териториалните диспечерски управления на държавния „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД са задължителни за изпълнение от оперативния персонал на ЧЕЗ и за оперативния персонал на производителите на електрическа енергия, присъединени към съответната електроразпределителна мрежа.

В изпълнение на получено в 09:10 часа днес, 23.03.2014 г., оперативно разпореждане от Електроенергийния системен оператор (ЕСО), EVN България Електроразпределение разпореди на всички ВЕИ централи, присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, да ограничат мощността си с 60% и да работят с мощност до 40% от инсталираната мощност за времето от 10:00 до 17:00 часа в неделя, 23.03.2014 г.

С оглед на краткия срок от получаването на разпореждането от държавния електроенергиен системен оператор до началото на неговото влизане в сила EVN България Електроразпределение предприе мерки за своевременно информиране на ВЕИ централите относно ограничението.

Налагането на ограничения е от компетенциите на ЕСО като EVN България Електроразпределение спазва стриктно разпорежданията на системния оператор.

При установяване на неизпълнение на оперативното разпореждане от страна на даден обект EVN България Електроразпределение ще пристъпи към преустановяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА