Last news in Fakti

31 Март, 2014 18:36 904 0

Проф Тасев: Отнемането на лиценз на ЕРП не решава проблемитe

  • проф. тасев-
  • отнемането-
  • лиценз-
  • ерп-
  • проблемите

Отнемането на лиценз на електроразпределително дружество (ЕРП) е крайна мярка. В спора с НЕК трите дружества ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про трябва да постигнат споразумение. Това заяви днес в предаването „На ръба“ по Канал 3 енергийният експерт проф. Атанас Тасев с водещ Бисера Илиева.

Ако все пак хипотетично допуснем, че се стигне до отнемането на разрешителното за оператор на територията на страната, от тази стъпка никой не печели, нито ще се решат проблемите в енергетиката, смята Тасев.

Изходът е само един - специалисти и държава трябва детайлно да видят проблемите по всички звена, а по впечатленията на професора, това правителство се вслушвало в съветите на бранша.

В студиото той още отбеляза, че в последните години „енергетиката се е превърнала в поле на остра политическа конфронтация“. Една от мерките, която ДКЕВР изкуствено прилага е да задържа цената на електроенергията. При сегашното статукво 1/3 регулиран пазар и 2/3 енергия, която се търгува на свободния пазар, след 2015 година може да се стигне над 50% скок на цената на тока, прогнозира още Тасев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА