Last news in Fakti

27 Ноември, 2014 10:15 2 641 0

Китайците се насочиха към Хаваи

  • хаваи-
  • китайци-
  • инвестиции

Хавайските острови буквално са нападнати от китайски специалисти по недвижими имоти, които си сътрудничат с хиляди агенции в родината. Почти няма местна компания за недвижимости, в която да не работи поне един китаец. Днес на острова представителства са открили и шест от най-големите китайски брокерски агенции и две асоциации.

Авиокомпаниите също печелят добре от интереса, тъй като към днешна дата ежедневно се изпълнява по един полет Пекин-Оаху и два пъти в седмицата Шанхай-Оаху.

Значително се повиши търсенето и броят на реализираните сделки през октомври. С 2.8% повече покупко-продажби на къщи има през миналия месец в сравнение със същия на 2013-а. А цената за разглеждания период е със 7.8% по-висока. Средните стойности, на които се купуват къщи вече е 690 000 USD. При жилищата се наблюдават със 6.9% повече сделки, а цените са с 8.5% по-нагоре в сравнение с миналия октомври. Средната стойност е 352 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА