Last news in Fakti

26 Май, 2009 00:00 1 597 0

Фирма на военните продава имот за над 3 млн. лева

  • интендантско-
  • обслужване-
  • мелник-
  • застроена-
  • интендантско обслужване-
  • обслужване еад
Интендантско обслужване" ЕАД обяви, че продава чрез търг имот в Пловдив с начална цена от 3.250 млн. лева. Предлагат се общо 9370 кв.м застроена и незастроена площ на бул. "Цариградско шосе" 128 в Пловдив. Стъпката, определена от дружеството, е 32 500 лв.

Вторият имот, който продава дружеството, е с обща застроена площ от 20 380 кв.м и е с обявена първоначална цена 315 000 лв.

Допреди година "Интендантско обслужване" ЕАД беше едно от дружествата на МО, което се прочу с неизгодни продажби на имуществото си при пряко договаряне.

Така например профилакториум в центъра на град Мелник със застроена площ от 300 кв.м бе продаден през 2004 г. за 315 000 лв. По това време квадрата в Мелник вървеше по 1000 лв. според кмета на града.

През 2008 г. Сметната палата огласи доклад от проверката на извършените сделки с военни имоти в периода от 1998 до 2005 г. В него се казваше, че общо 10 недвижими имота, апортирани в капитала на "Интендантско обслужване" ЕАД, намиращи се в Стара Загора, Търговище, Сливен, Перник, Ямбол, Нова Загора, Мелник и Враца, са продадени чрез пряко договаряне. Реализираните приходи били използвани за покриване на част от натрупани краткосрочни задължения към доставчици, бюджетни организации и персонал.

"Интендантско обслужване" е преобразувано в търговско дружество с правителствено решение през 1998 г. В момента е 100% собственост на МО, но се самофинансира и бордът на директорите може да се разпорежда с имуществото му. Министърът на отбраната е само принципал.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА