Last news in Fakti

29 Март, 2015 15:29 10 139 0

Интересът към Сингапур остава висок

  • инвестиции-
  • жилища-
  • сингапур

И през 2015 г. интересът на чуждестранните инвеститори към придобиването на недвижими имоти в Сингапур ще остане висок, сочат данните на анализаторската компания SLP International. Независимо, че продажбите отчитат спад през 2014 г. в следствие на предприетите от властите мерки по охлаждане на имотния пазар, недвижимостите (особено тези от луксозния сегмент) се радват на висок интерес от страна на инвестиционни фондове и индивидуални купувачи. Този интерес ще се засилва, като се има предвид фактът, че през 2014-а цените на имотите спаднаха с 4%. Очаква се през тази година обезценяването да продължи, като то ще бъде в рамките на 3%-5%. В средносрочен план анализаторите очакват поскъпване, тъй като Сингапур, подобно на Монако в Европа, е с ограничена територия и няма физическа възможност безкрайно да се застроява. В момента собствениците не бързат да продават и предпочитат да изчакат по-благоприятна конюнктура на пазара.

Развитието на имотния пазар до голяма степен ще зависи от състоянието на икономиката. Очакванията се през 2015 г. тя да нарасне с 4% при инфлация от 2%-2.5% и безработица от 2%.

При всички случаи Сингапур остава един от най-скъпите мегаполиси в света със средна цена на квадратен метър жилищна площ от 15 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА