20 Август, 2015 10:16 2 210 1

Превръщат част от Версайския дворец в хотел

  • версай

В скоро време всички, които разполагат със значителни финансови средства, ще могат да се почувстват като крале. Причината е, че част от прилежащите сгради към Версайския дворец, ще бъдат превърнати в луксозен хотел.

Държавното учреждение, което управлява комплекса „Версайски дворец”, до 14 септември приема заявки от частни компании, които проявяват интерес към покупката на три по-малки дворци, които са част от Версай. Те ще могат да превърнат Гран контрол, Пти контрол и Павилион в луксозен хотел и да го управляват през следващите 60 години. Входът на хотела няма да е откъм главния вход на двореца. Също така, някои исторически помещения ще останат държавна собственост.

Проектът изисква значителни инвестиции. Само поправката на покрива и стените ще струват между 4 и 7 млн. EUR. Изгледът към градината на Версай обаче, гарантира висока заетост на хотела, като се има предвид, че годишно комплексът се посещава от над 7 милиона туриста, както и фактът, че това е третата най-известна туристическа дестинация във Франция. Световната хотелска верига AccorHotels вече е предоставила своята оферта на френската държава.

След икономическата криза френското правителство все по-често се обръща за помощ към частния сектор за запазване на културното наследство и за удържане на лидерската си позиция в световния туристически сектор. Източник близък до държавния орган, на който е поверено управлението на Версай, казва че откриването на хотел в кралския комплекс е част от културната политика на организацията. Планът на властта е историческите паметници на културата да бъдат реновирани и да се увеличи тяхната стойност и ценност, извършвайки икономическа дейност.

За пръв за хотел във Версай се заговори през 2010 г., когато белгийската компания Ivy International SA получи лиценз за откриването на луксозен хотел. Въпреки че проектът обещава висока печалба, той така и не бе реализиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Лошо, държавата изнемогва и търси начин да поддържа двореца.