Last news in Fakti

28 Декември, 2015 09:37 3 218 0

Китай: Новата демографска политика и пазара на имоти

  • китай-
  • жилища-
  • второ дете

Наскоро правителството на Китай промени политика си, която в продължение на 35 години забраняваше на китайските семейства да имат повече от едно дете и разреши на всички двойки да имат второ.

Очаква се промяната да даде невероятен стимул на пазара на жилища, тъй като разрешението семейство да има по още едно дете ще увеличи средния брой членове на домакинство и ще повиши търсенето на апартаменти. Промените ще доведат до това да се раждат още 3 млн. деца на година, сочат данните на Комисията по национално здравеопазване и семейно планиране.

Днес на всеки китаец се падат по 30 кв.м жилищна площ. Новата политика ще увеличи търсенето на апартаменти до 90 млн. кв.м годишно. Това ще доведе до силен ръст в търсенето на жилища с три и четири спални. От строителите се очаква, че ще осигурят необходимото количество подобни жилища. Те ще се търсят най-вече в близост до училища и университети, а цените им ще растат. Вторичният пазар също може да спечели от повишеното търсене. Макар и изменението на политика да няма да не се почувства веднага, тя постепенно ще промени демографската структура и пазара на недвижими имоти в дългосрочен план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА