14 Януари, 2016 18:14 2 396 0

Китайци купуват италиански имоти

  • италия-
  • китай-
  • инвестиции
Китайци купуват италиански имоти - 1
Снимка: АР/БТА

Сред най-богатите китайци расте интересът към покупка на недвижими имоти в Италия. Това важи, както за жилищни, така и за търговски недвижимости, съобщава китайската агенция Xinhua News. „Бизнесът ни с Китай се развива добре. Предприемачите се интересуват от италианския пазар както на ниво физическо лице-фирма, така и на ниво фирма-фирма. Също така китайските предприемачи активно се възползват от възможностите, които представя италианският имотен пазар, като акцентът на вложенията е в хотели, където те виждат голям потенциал за развитие. Редица китайски компании придобиха в активите си красиви дворци из цяла Италия”, казва управляващият директор на компанията World Capital.

Тази и следващите години ще бъдат важни за сътрудничеството между двете държави. Без съмнение през последните две години Китай е инвестирал най-много в Италия. Също така част от италианските компании преместиха производството си в Китай с цел намаляване на разходите. „Това върху, което трябва да се работи, е да се развиват секторите на здравеопазването и услугите в условията на двустранно сътрудничество”, е мнението на италианския посланик в Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА