Last news in Fakti

22 Април, 2016 16:47 1 448 0

Великобритания в борба с имотните сделки извършвани от ошфорките

  • офшорка-
  • имоти-
  • великобритания-
  • мерки
Великобритания в борба с имотните сделки извършвани от ошфорките - 1
Снимка: АР/БТА

В най-скоро властите във Великобритания могат да принудят офшорните компании, които купуват недвижими имоти в страната, да обявяват имената на истинските собственици. В момента ошфорките могат да придобиват каквито си поискат имот за каквато и да е сума без да декларират кои стои зад дадената инвестиция, уточнява в свои материал британското издание The Guardian.

Още през 2015 г. Великобритания заяви, че поставя началото на борба с покупките на имоти с „мръсни пари”. Новините около нововъведенията не случайно се появиха след появата на „панамските документи”. В ошфорният скандал се оказа замесен и премиерът на Великобритания Дейвид Камерън. В резултат на политически натиск той реши да организира специална антикорупционна среща през месец май 2016 г. Очаква се на нея да бъдат окончателно приети новите мерки за борба с прането на пари. Част от тях предвиждат заподозрените в „пране на пари” лица да декларират своите доходи, предоставяне на специални административни правомощия на банките и юридически лица при подозрение за нарушаване на закона, възможност да бъдат блокирани средствата, при подозрение за нарушаване на закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА