Last news in Fakti

2 Март, 2017 13:10 2 373 6

Нов опит за продажбата на Телефонната палата в София

  • телефонна палата-
  • търг-
  • продажба

След като през 2010 г. за малко не се стигна до сключване на сделка за продажбата на Телефонната палата в София на ирландската инвестиционна група West Incorporated, шест години по-късно се прави нов опит сградата да намери нов собственик. Кандидатите могат да подават заявления за участие в търга до 15 март 2017 г. Той ще се проведе по задание на собственика „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД.

Тръжна процедура за продажбата на Телефонната палата в София организира консултантската компания за бизнес имоти Forton, стратегически партньор на Cushman&Wakefield за България и Македония.

Шестетажната сграда на Телефонната палата в София е с обща площ 17 401 кв.м. и разгъната застроена площ 13 500 кв.м. Тя е със статут на архитектурен паметник. Построена е през 1949 г. по проект на архитектите Станчо Белковски и Борис Йолов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Бонджов

    8 0 Отговор
    Докога ще се разпродава България?!
  • 2 Иво

    5 4 Отговор
    Не трябва да я продават за помалко от 35 млн. евро. На това място пазарните цени надхвърлят 3000 евро/кв.м.
    Ако се продаде на по ниска цена това означава, че пак всичко е нагласено.

    Коментиран от #6

  • 3 гост за малко

    3 2 Отговор
    17400 кв.м. X 3000 E са 52 млн., а оборудването, а това че е паметник, а хората, които ще са без работа...Герджиков ще изпълни още една важна поръчка срещу с обещаната ни честност и безпристрастност.
  • 4 1234

    4 1 Отговор
    Тоя който иска да я продаде да се отстреля като дивеч.Стига с тия разпродажби на България.Ако не бъде озаптен тоя проклет да е от българите.
  • 5 ejko

    2 0 Отговор
    до "гост за малко": Какъв Герджиков ти е в главата, бе? Телефонната палата е собственост на БТК, която е частна компания от петнайсет години (а ти сигурно не си чел новини през това време) !!! Айде стига с предизборни говорения под всяка статия!
  • 6 ejko

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    До Иво: бизнес-сградите се оценяват според приходите, които могат да носят... това не е жилищна сграда, та да я смяташ на 3х евро като апартаментите по Докторската. Справка - продажната цена на х-л Маринела ;)