7 Май, 2017 11:37 4 482 3

Най-богатите чужденци във Великобритания

  • богаташи-
  • великобритания-
  • недвижими имоти
Най-богатите чужденци във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock
Списъкът с най-богатите чужденци във Великобритания за 2017 г. оглавиха братята Шри и Гопи Индуйя, чието състояние се оценява на 21 млрд. USD, съобщава изданието The Sunday Times. Основният бизнес на индийците е свързан с търговия с недвижими имоти, банков и ресторантьорски бизнес. През 2016-а те заемаха второто място в класацията.Най-богатите чужденци във Великобритания

Тази година то е отредено на 59-годишния американски предприемач Леонард Блаватник. Той е собственик на компанията Access Industries, която обединява активи в сферата на недвижимите имоти, природните ресурси и музикалната сфера. Богатството му се оценява на 20.7 млрд. USD.

В ТОП 3 с активи на стойност 18.1 млрд. USD са братята Дейвид и Саймън Рубен, който миналата година са били на първо място.

Четвъртата позиция е за руснака Алишер Усманов, чието състояние възлиза на 15.3 млрд. USD. Освен, че е акционер в лондонския футболен клуб „Арсенал”, е и собственик на компанията „Металлоинвест”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичу Ади

    4 0 Отговор
    Няма страшно, след Брекзит ще обеднеят няколко милиарда покрай срива на пазара за недвижими имоти. Британците си казват, че преди ЕС цените са били повече от двойно по-ниски. А тея м...сти от Индия и Пакистан ще се видят в чудо, защото както нашите политици смятат работата за мръсна дума...
  • 2 миро

    4 1 Отговор
    Едва ли.Колкото и да падат цените на имотите 20 млр.са много пари.А и едва ли англичаните ще допуснат ЕС да им наложи правила от ,които директно да загубят.ЕС не е в позиция да наложи да Англия кой знае какви рестрикций.За пред хората ще измислят нещо и с допълнителни договорки ще запазят старото положение.Парите движат света , не политиците(все пак за да ги изберат се нуждаят от много пари ,които идват от бизнеса като дарения и после им връщат услугата).

    Коментиран от #3

  • 3 Чичу Ади

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "миро":

    Мирко, кагато ЕС изолира от всякъде Кралството, от своя страна ЮК ще изпратят 5 милиона граждани на ЕС да си ходят. Ти да не мислиш, че тези 5 милиона живеем на палатка? Щом няма търсене, пазара се срива. Елементарна икономическа задачка за 5-и клас. Отделно не става дума за рестрикции, а просто да затвори свободната търговия. Англия не произвежда нищо друго, освен облаци. Всичко друго е внос, като 90% е от ЕС. Като ги ушият с мита тези стоки, всичко в магазините ще се оскъпи осезаемо. Масово чуждите компании ще се изтеглят от пазара им. Икономиката им ще зарови в дъното. При кризата от 2007-ма, цените на имотите унас паднаха почти двойно. Какво те кара да мислиш, че след всичко изброено, МАНГУСТИТЕ (защо цензурирате вид животно?) ще продължат да имат състояние 21 милиарда. Или ти си мислиш, че това са пари в банкноти наредени на палет в някой банков трезор...