Last news in Fakti

30 Май, 2017 13:21 1 919 4

Подкупният съдия издавал по-бързо удостоверения за тежести

  • ав-
  • съдия-
  • подкуп
Подкупният съдия издавал по-бързо удостоверения за тежести - 1
Снимка: Shutterstock

Съдията от Агенцията по вписванията, който снощи (бел. ред. 29 юни) беше задържан в момента на получаване на подкуп, се казва Йордан Раденков. Парите в размер на 10 50 лв. са получени от представители на нотариални кантори, като искането е било за по-бързо издаване на удостоверения за тежести. „Съдията е наблюдаван над 4 месеца. Събрали сме достатъчно доказателства за това, че той ежедневно извършва такива действия. В една част от случаите парите, които получава са за издаване на по-бързо удостоверения за тежести и други за по-бързото вписване на определена сделка”, каза Емилия Русинова, административен ръководител на Софийска градска прокуратура.

В дома на арестувания съдия са намерени 35 000 лв. в запечатани пликове.

Раденков е задържан за 72 часа, като му е повдигнато обвинение не само за получаване на подкуп, но и за пране на пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    21 0 Отговор
    Много се ядосах. Преди две години, да влезеш при съдия по вписванията и да си извадиш тежести сега и веднага, беше официално платена услуга и струваше 60 лева!!! Нямаше нужда да търсиш някого за да ти вади тежести, да даваш пари под масата, а че това е необходима услуга е видно и ясно на всички!!! Коя "калинка" отмени тази услуга, направи сегашния батак, че се беше стигнало дотам, вписванията да се бавят с месец. Те, наместо да се замислят откъде идва проблема и да го решат, да пресекат пътя и нуждата, направиха "показна" акция, Раденков, Мраденков, Калинка, Светулка, ако не е той, ще е друг. Така е и в кадастъра, следващото звено на огромна корупция. Ами никой няма време за губене в месеци, часове на чакане, молби, кандърми, изтичащи срокове, неустойки и накрая опираш до "един познат, на познат" дай-едни пари и ще оправим нещата...
  • 2 бббббб

    10 3 Отговор
    Тук единственото прегрешение,което виждам е по-бързото узаконяване,което е в полза на много хора.Няма измами и фалшифициране на документи.
  • 3 гост

    9 3 Отговор
    Нотариусите ще бъдат ли привлечени под отговорност?
  • 4 Bossman

    1 0 Отговор
    Някой е харесал мястото на съдията.Лошото е че го измества по такъв долен и подъл начин чрез омаскаряване