Last news in Fakti

2 Май, 2018 06:21 5 108 3

Най-натовареното летище в Европа с нова писта

  • летище-
  • heathrow-
  • писта-
  • инвестиция-
  • стара загора
Най-натовареното летище в Европа с нова писта - 1
Снимка: Shutterstock

Най-натовареното летище в Европа – лондонското Heathrow, е на финалната права да получи разрешение за строеж на трета писта. Цената на инвестицията е колосална – 22 млрд. USD. С пускането й в експлоатация, капацитетът на летището ще се увеличи до обслужването на 135 млн. пътници, като по този начин ще бъде достигнат броят на преминали пътници на няколко конкуренти летища.

След дълги години на обсъждане, през 2016 г. британското правителство одобри инвестиционния план. Основният катализатор на процеса по изграждането на трета писта е излизането на Великобритания от Европейския Съюз. След като напусне Съюза тя трябва да остане конкурентоспособна на авиационния пазар, а увеличаването капацитетът на обслужени пътници е един от малкото фактори, които ще спомогнат за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 1 Отговор
    За тези колонизатори 22 млрд. USD. са нищо !!! Доно дя не успеят да я построят !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Това май е повече от пътникопотока на цяла Русия! Голяма държава,ей!
  • 3 Това летище е международно!! Половин

    1 0 Отговор
    Европа тръгнала за САЩ и Канада, там, сменя авиокомпанията или до зареждат самолета за полета над Атлантика!!! Няма място за Сравнение с Русия!! Руските летища нямат такава функция, повечето са Чартърни полети!!