Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 14:06 2 349 2

Новите християнски църкви

  • църква-
  • линц-
  • австрия-
  • дизайн

В първия момент, поглеждайки снимките, едва ли бихте могли да се досетите каква точно е функцията на дадената сграда. Това е християнска църква, построена в Линц (Австрия). Проектът е дело на архитектурното студио „x architekten”. Божият дом е разположен между магистрала и промишлени обекти. Целта на авторите на проекта е била да създадат малък оазис за богомолците.

Общата площ на църквата е 840 кв.м. Състои се от два етажа. На първия са разположени залата за богомолците, кабинети и ... бар. Подвижните стени позволяват обособяването на едно голямо или няколко малки помещения. На втория етаж са разположени стаи за деца и младежи.

Интериорът на църквата наподобява кристал, а белите стени, таван и под правят вътрешността на сградата светла и създават „светеща” атмосфера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 попа

    0 0 Отговор
    Тва си е църква отсекъде, дет се вика де си еве франко холерата!
  • 2 VW&Mercedes

    0 0 Отговор
    Milenche nqma li pak da ni razkajesh za MALL of moms.